Hlavní obsah

Nadčasové košilové šaty užijete v každém věku

Novinky, Linda Humlová

Stejně jako klasická košile, i její prodloužená varianta ztělesňuje eleganci, styl a nadčasovost. Navíc sluší ženám v každém věku a všech velikostí. Vyberte si mezi klasickými modrými, bílými či cihlovými šaty a my vás naučíme, jak je nosit.

Foto: archiv firmy

Vše Pietro Filipi, info o ceně v obchodě

Článek

Košilové šaty mají zpravidla límeček a zapínání na knoflíčky od krku až ke kolenům. Vyrábějí se z různých materiálů včetně džínoviny, flanelu či lnu. My jsme se zaměřili na ty nejklasičtější - bavlněné, které jsou prudce elegantní a hodí se jak do práce, tak do divadla či na drink s kamarádkou.

Modrá klasika

Zatímco trendy jsou pomíjivé a rychle nás přestávají bavit, jednoduché proužkované košilové šaty považujeme takřka za nesmrtelné. Jsou totiž univerzální a dají se nosit napřič sezónami. V létě je užijete se sandálky nebo balerínkami, na podzim s bílými teniskami či kotníčkovými botami bez podpatku a v zimě s džínami či černými silonkami a kozačkami.

Foto: archiv firem

Zleva, Zoot, 834 Kč. Cellbes, 1199 Kč. Gant, info o ceně v obchodě.

Foto: archiv firem

Zleva, Answear, 2299 Kč. Zara, 1299 Kč. Reserved, 649 Kč.

Co se týče střihu, ten záleží zcela na vás. Obecně postavu hezky tvarují šaty, které mají zakomponovaný pásek, protože vytvarují siluetu přesýpacích hodin, ale můžete si pořídit i rovné šaty, které případně stáhnete páskem, který máte doma. Nejlichotivější sukně je pak ta ve tvaru písmene A. Schová jak větší stehna, tak i hýždě.

Foto: archiv firmy

Answear, 4299 Kč

Foto: archiv firem

Zleva, Zoot, 1149 Kč. Gant, info o ceně v obchodě. Gant info o ceně v obchodě.

Neotřelá červená

Jsou na vás modré košilové šaty příliš nudné? Pak si pořiďte ty s červenobílými proužky. Vypadají více uvolněně a společně s balerínkami či bílými teniskami si je můžete vzít klidně do města na procházku či nákupy. Na večer pak přidejte koženou bundu, červenou rtěnku a boty na podpatku a uvidíte, že budete za hvězdu.

Foto: archiv firem

Zleva, Reserved, 699 Kč. Zara, 899 Kč. French Connection, 3399 Kč.

Elegantní bílá

Elegantní bílá halenka je sázka na jistotu v každé situaci. Podobně je to i s bílými košilovými šaty. Ty si totiž můžete vzít klidně na pohovor a budete vypadat profesionálně, nebo třeba víno s kamarádkou. Zároveň se jedná o velmi snadno kombinovatelný kousek. Vyhrajte si s doplňky a nebojte se je obléknout například k denimové bundičce a sandálkům na klínku nebo k černým lodičkám a saku. Záleží jen na vaší náladě a chuti experimentovat.

Foto: archiv firem

Zleva, H&M, 1799 Kč. Pietro Filipi, 4499 Kč. Nautice, info o ceně v obchodě

Foto: archiv firem

Zleva, Mango, 899 Kč. Reserved, 699 Kč. Zara, 899 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám