Hlavní obsah

Muži výrazné líčení a vrstvy pudru u žen neocení

Novinky, bok

Bezchybný make-up představuje pro mnoho žen všude po světě samozřejmost, bez které by nikdy z domova neodešly. Ne vše, co pro sebe ale ženy dělají, je kladně hodnoceno i okolím. Na ženu s perfektním nalíčením se možná chvíli hezky dívá, ale pánové podle zjištění výrazné nalíčení a vrstvy pudru příliš v lásce nemají.

Foto: Profimedia.cz

Perfektní a výrazný make-up nemusí být vždy tou nejlepší volbou.

Článek

Zkuste se zeptat úspěšných žen, zda chodí do zaměstnání pravidelně nalíčené. Ve valné většině se asi dočkáte kladné odpovědi. Naopak názoru, že na to někdy zapomenou a jdou jen tak, jak je příroda obdařila, bez pomoci moderních zkrášlovadel, se asi jen tak nedočkáte.

Od žen možná ne, jak ale ukázal jeden z nových průzkumů, mužům by to tolik nevadilo. Protože právě pánové jsou ti, kteří dávají přednost tomu, když je jejich přítelkyně nenalíčená, případně dá jen vyniknout některým detailům.

To potvrzují i britští odborníci, z jejichž průzkumu vyplynulo, že ženy mnohdy dělají velmi špatné úsudky v tom, co se ve skutečnosti líbí opačnému pohlaví. Dokládají to i výsledky tvrzení mužů. Ti by ocenili, kdyby jejich partnerky či manželky používaly až o 40 % méně kosmetických přípravků, citoval Daily Mail.

Pozitiva sociálních sítí

Je pravda, že při pohledu na některé obyčejné i slavné ženy je přes všemožné vrstvy pudrů, tvářenek a mnohého dalšího těžko poznat, jakou barvu pleti vůbec daná žena má. Je to, jako kdyby na svém obličeji měla nasazený druhý, cizí. Alespoň tak to vidí většina mužů.

Jak ale podotýká profesor Alex Jones z Bangor University, v této věci byla nastolena velmi pozitivní změna, a to ve formě tzv. „selfies” šířených po sociálních sítích. Jde vlastně o fotografii (autoportrét) pořízenou pomocí chytrého telefonu. Tímto způsobem se právě na sociálních sítích prezentuje stále více slavných žen, které dávají „na odiv” svou přirozenou krásu. A je podle něj už vcelku jedno, jestli to myslí doopravdy, nebo jen jako výzvu či dokonce provokaci.

Důležité ale podle něj naopak je, aby ženy pochopily, že ve svém smýšlení o přitažlivosti vlastního pohlaví jsou, co se líčení týče, naprosto vedle. Poměr více make-upu = více krásná, v tomto případě prý rozhodně neplatí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám