Hlavní obsah

Muži tráví víc času před zrcadlem než ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Role mužů a žen se postupně vyměňují. Zatímco dřív čekal partner na svou vyvolenou, než se v koupelně připraví, dnes je tomu přesně naopak. Moderním mužům totiž trvá sprchování, úprava zevnějšku, oblékání a šlechtění o šest minut déle než ženám. Průzkum společnosti Travelodge potvrdil, že pánové dnes o sebe dbají minimálně stejně intenzivně jako ženy a že mají se svou vizáží více práce.

Foto: Profimedia.cz

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější...

Článek

Současní pánové podle průzkumu tráví v průměru osobním šlechtěním včetně mytí, ladění vzhledu, péčí o pleť, holením, úpravou vlasů a výběrem šatů 81 minut denně. Ženám to samé včetně líčení dnes trvá už jen 75 minut.

Jen ranním sprchováním muži každý den stráví 23 minut, zatímco ženy 22 minut. To ovšem vyplývá z logiky, že mužské tělo má v průměru větší plochu než to ženské. Jeho namydlení, opláchnutí a osušení musí zabrat více času.

Pánové (alespoň ti britští) si sice holí většinou jen tváře a podpaží, podle průzkumu jim to ale zabere osmnáct minut. Ženy zvládnou nohy, podpaží a linii kolem bikin oholit za čtrnáct minut. Mužům trvá déle také oblékání, v průměru třináct minut, ženy vyladí svůj outfit za deset minut.

Reklama

Související témata:

Související články

I mužská pleť vyžaduje speciální péči

Naše společnost se vyvíjí a muži se mění. Kosmetické salóny ani plastická chirurgie již nejsou výsadou žen, to samé lze říci i o domácí péči o tělo i pleť....

Sex u žen ztrácí na atraktivnosti

Ženy berou sex stále častěji jako povinnost, než aktivitu, na kterou se těší a která je skutečně maximálně uspokojuje, varují vědci. Podle nich je situace...

Výběr článků

Načítám