Hlavní obsah

Módní inspirace: Minikabelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevejde se do nich ani větší chytrý telefon, přesto je návrháři chrlí do oběhu již druhým rokem. Řeč je o minikabelkách. Ty totiž zcela nahradily velké tašky, do kterých se vám vejdou věci na celý den, a navzdory své nepraktičnosti si je oblíbily módní maniačky po celém světě. Zamilujete si je i vy?

Foto: Profimedia.cz

Kabelka Jacquemus

Článek

Minulá dekáda patřila oversized kabelkám, té další bude nejspíš dominovat jejich pravý opak - minikabelky. Právě ty se totiž objevily snad na všech důležitých přehlídkách světových značek, jako jsou Fendi, Gucci, Chloé nebo třeba Monsur Gavriel.

Za jejich uvedením na módní scénu ale stojí někdo jiný. Byl to francouzský návrhář Simon Porte Jacquemus, který svými mikro kabelkami vyvolal přímo módní šílenství. Pravdou je, že do některých jeho modelů se vejde sotva pár mincí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

NEW DROP / BACK IN STOCK ON JACQUEMUS.com

Příspěvek sdílený JACQUEMUS (@jacquemus), Zář 2, 2019 v 9:46 PDT

Jaký je smysl těchto miniatur? Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o další nesmyslný trend, pravdou je, že návrháři reagují na stále vzrůstající oblibu minimalismu, ale i současný vývoj hospodářského prostředí.

Díky moderním technologiím totiž můžeme nechat peněženku doma a jediné, co pak opravdu potřebujeme, jsou telefon a klíče, přičemž obojí se do titěrné kabelky sice stěží, ale vejde. Pokud tedy nevlastníte velikost smartphonu plus.

Kabelky navíc nejsou zdaleka to jediné, na co si návrháři posvítili. Zmenšují se například i podpatky nebo třeba sluneční brýle ve stylu 90. let minulého století.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Čeští návrháři, které stojí za to sledovat

První zářijový týden se tradičně nesl na vlně Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW). Tento svátek módy nabízí každoročně to nejlepší z české módní scény...

Výběr článků

Načítám