Hlavní obsah

Moderní mikádo neboli bob oživí vlasy, nosí ho i celebrity

Novinky, ema

Bob, jak se účesu přezdívá u vlasových stylistů a kadeřníků na celém světě, spatřil světlo světa už ve 20. letech minulého století. Vlasy nejsou delší než kousek nad ramena, přímo u hlavy mohou, ale nemusí mít načechranější objem, nosí se zvlněné, rovné i asymetricky střižené.

Foto: Profimedia.cz

Keira Knightleyová s účesy a střihy příliš neexperimentuje. Přesto ji vídáme buď s bobem, nebo účesem po ramena.

Článek

Krátké vlasy nesluší úplně všem, stejně tak ale ani dlouhé, a když se nemůžete rozhodnout, co z toho zvolit, zkuste moderní mikádo. Ne vždy musí být krátké, střižené těsně pod uši. Bob charakterizují vlasy sahající od uší až po ramena.

Účes sluší téměř všem tvarům obličeje. Přesto by jej neměly volit ženy s tendencemi ke zplihlým vlasům nebo takové, kterým příroda příliš nenadělila, co se týče hustoty vlasů. Naopak ty, které mají vlasy husté, zvlněné nebo i kudrnaté, tento praktický střih velmi ocení.

Hrajte si s tvarem

Na denní nošení ho můžete nechat „jen tak“, slavnostnější událost zpestří natočený bob nebo účes doplněný nějakým šperkem, sponou nebo štrasovou čelenkou. Styly můžete měnit přehazováním pěšinky, vlasy můžete zastrčit za uši nebo natupírovat. Zkrátka možností je několik.

Pokud máte prodlouženou tvář, kterou si přejete zvýraznit, volte co nejkratší typ tohoto účesu. Ke čtvercovému a oválnému obličeji se hodí vlasy delší, s jemnými liniemi.

Na úpravu není bob nijak složitý, ale pokud chcete udržovat jeho délku, je vhodné docházet ke kadeřníkovi jedenkrát za čtyři až pět týdnů. To tedy v případě, že máte vlasy střižené na krátko. Delší vlasy pak zastříhávejte jednou za šest až osm týdnů.

Zkuste to, protože bob je nadčasový a elegantní. Pro inspiraci se můžete podívat, jak ho nosí celebrity.

Foto: Profimedia.cz

Cheryl Coleová

Foto: Profimedia.cz

Kirsten Dunstová

Foto: Profimedia.cz

Paris Hiltonová

Foto: Profimedia.cz

Alexa Chungová

Foto: Profimedia.cz

Fearne Cottonová nosí mikádo jak zvlněné, tak i narovnané.

Foto: Profimedia.cz

Keira Knightleyová

Reklama

Související témata:

Související články

Změňte svůj střih pomocí trendy ofiny

Pokud se změnou teplot a počasí chystáte změnit i svůj střih vlasů, inspirujte se u hvězd. Ofina je hit, který téměř nikdy nevychází z módy. Podle tvaru...

Co o ženách prozradí odstín vlasů

Každá žena chce být jedinečná a něčím specifickým vyniknout. Každé se také líbí něco jiného, barvu a úpravu vlasů nevyjímaje. Zatímco tak jedna nedá dopustit...

Výběr článků

Načítám