Hlavní obsah

Móda v námořnickém stylu vás katapultuje do teplých krajin

Novinky, Barbora Vaníčková

Proužky a pruhy všech délek a šířek vévodí kolekcím pro jaro a léto. Námořnická móda využívá různé námořnické motivy včetně kotev a silných lan. A výsledek může být sportovní, elegantní i mladistvě uvolněný.

Článek

Také vás maminka vždy varovala před příčným proužkem, který vaše bříško promění optickým klamem v břicho? Není to úplně pravda. Některé pruhy vysloveně sluší a návrháři se již dávno naučili pracovat s kombinací řídkých a hustých pásků.

Volit můžete jakékoli barevné kombinace, klasikou ale stále zůstává něžná modro bílá, již znamenitě doplňuje zářivá červená. Nezapomeňte tedy na nějaký červený doplněk, který váš model teprve pořádně „odpíchne“, vybrat si můžete punčochy, brož, pásek, boty nebo pokrývku hlavy.

Zajímavé je, že s námořnickými motivy nemusíte příliš experimentovat, stačí triko nebo svetřík zkombinovat s džíny, bílými kalhotami nebo úzkou sukní. Pak už stačí jen pěkná čepice a můžete nastoupit na palubu...

Velmi sexy jsou i široké kraťasy, k nimž se hodí spíš upnutý vršek nebo stále ještě oblíbené elasťáky. K těm byste naopak raději měli zvolit volnější triko. Na trhu je i celá řada nápaditých doplňků - pásky z námořnických lan nebo velké modré vaky namísto kabelek.

Obout si můžete obyčejné bílé plátěnky nebo polobotky na vysokém podpatku, popřípadě hit letošní sezóny - balerínky s páskem kolem kotníku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám