Hlavní obsah

Móda na pláž ve znamení kimon a kaftanů

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychle zabalit opalovací krémy, léky, pasy, peníze, ale když dojde řada na oblečení, spousta lidí začíná tápat. Kalhoty, nebo sukni? Nebo obojí? Variant je několik, stačí se rozmyslet, v čem nám je nejpohodlněji a jednotlivé kousky se naučit chytře kombinovat.

Foto: Reserved

Ilustrační foto

Článek

Pokud chcete vypadat na pláži dobře, obchody nabízí spoustu variant a možností. Od pestrobarevných kaftanů po vzdušné ethno tuniky, neuvěřitelného množství šátků, které lze vázat jako sukně nebo rozevláté šaty, po moderní a pohodlné harémové kalhoty.

Pestrobarevný šátek na mnoho způsobů

Vsadíte na pestrobarevný šátek? Využití má hned několik. Lze jej uvázat jako pestrobarevnou rozevlátou sukni nebo šaty, posadit na něj děti, přikrýt sebe nebo ratolesti, když usnete na pláži, nebo z něj uvázat slušivý turban, když zrovna zapomene pokrývku hlavy.

V létě si nedělejte hlavu s barevnými kombinacemi, u moře je povoleno všechno vzhledem k tomu, že model stejně při příchodu na pláž nebo k bazénu vysvlečete a celý den budete pobývat v plavkách. Jestliže ale jedete na kamínkovou pláž, nezapomeňte přibalit gumové sandály.

Foto: Archiv firem

Taška, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Plavky, H&M, 899 Kč. Sandály, Juju, 999 Kč. Tunika, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Sarong s květinami, H&M, 299 Kč.

Pohodlné kalhoty

Alternativou za džínové kraťasy, které při kontaktu se slanou vodou tvrdnou a tvoří se na nich bílé mapy, jsou pohodlné harémové široké kalhoty nebo kraťasy. Nezapomeňte je doplnit lehkou halenkou, pod kterou mohou jemně prosvítat plavky. Samozřejmostí je plážová kabela a pohodlné boty.

Foto: Archiv firem

Kabela, Orsay, info o ceně v obchodě. Baleríny, Roxy, 1090 Kč. Plavky, horní díl, 349 Kč, spodní díl, 229 Kč. New Yorker. Kimono, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Harémové kalhoty, Bonprix, 899 Kč.

Kimono místo županu

Pokud to máte z hotelu, bungalovu nebo apartmánu na pláž doopravdy blízko, můžete místo šatů zvolit velmi trendy model této sezony, vzorované kimono. Bílé s oranžovými detaily a třásněmi doplňte o mentolové bikiny, proutěný slamák a pohodlné žabky. Pokud se chcete více zahalit, přepásejte jej proutěným páskem, anebo dlouhou barevnou stuhou.

Foto: Archiv firem

Náramek, s.Oliver, 499 Kč. Žabky, New Yorker, 349 Kč. Klobouk, New Yorker, 349 Kč. Vrchní díl plavek, 399 Kč, spodní díl, 299 Kč, H&M. Kabelka, s.Oliver, 999 Kč. Kimono, Lindex, 1799 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám