Hlavní obsah

Minisukně by měla být tabu pro ženy nad 28 let

Novinky, Famous

Odkdy by měla žena zapomenout na minisukni a nohy už raději více zahalovat? Podle britského průzkumu je to přesně od osmadvaceti let. Bikini je vhodné odložit těsně před padesátkou a piercing v pupíku v pětatřiceti.

Článek

Vyplynulo to z dotazníkové akce provedené mezi dvěma a půl tisíci žen a mužů ve Velké Británii.

Z průzkumu módních expertů také vyplynulo, že bikini je nejlepší nechat ležet jednou pro vždy doma v šatníku v osmačtyřiceti, trika zakrývající pouze ňadra jsou zapovězenou věcí ve třiatřiceti. Pokud vás zdobí piercing v pupíku, na odiv ho dávejte maximálně do pětatřiceti, ženy s dlouhými vlasy by měly zvážit jejich zkrácení ve dvaapadesáti.

Muži si toho podle všeho mohou dovolit víc. Džíny a tenisky jsou jim povoleny prakticky až do sedmdesáti, zatímco mikiny s kapucí - oblíbené především mezi teenagery - jsou ok do devětatřiceti. Tepláky by měli pánové odložit ve čtyřiačtyřiceti a fotbalová trika jsou jednou ze zapovězených věcí od třiapadesáti.

Téměř dvě třetiny dotázaných odpověděly, že by člověk měl stárnout s grácií, čtyřicet procent má při výběru oblečení obavy z toho, zda si lidé nepomyslí, že se oblékají příliš "mladě".

"Průzkum dokázal, jak velký důraz kladou lidé na oblékání a že jim není jedno, jak v šatech vypadají a jak se cítí. Tajemstvím stylu je přitom odhadnout oblečení vhodné pro naši postavu a věk," říká Flic Everett, módní expert, jenž byl jedním z autorů průzkumu.

Reklama

Související témata:

Související články

Do módy opět přicházejí minisukně

Šedesátými a osmdesátými léty se nechala inspirovat řada módních návrhářů pro sezonu jaro/léto 2007. V módě jsou široké, vlající oděvy a také minisukně.

Výběr článků

Načítám