Hlavní obsah

Milánský fashion week ve znamení retra, vyzývavých podkolenek a maxišatů

Novinky, Eva Dvořáková

V druhém největším italském městě, v Miláně, se to jen hemží krásnými ženami. A skvělým důvodem, proč se krásně obléknout, byl i zdejší fashion week, který odstartoval tento týden a těšil se velkému zájmu. Podívejte se na ty nejpovedenější modely z ulice, ale i největší návrhářská esa.

Foto: Profimedia.cz

Na přehlídku dorazila i šéfredaktorka amerického časopisu Vogue Anna Wintourová (uprostřed).

Článek

Na milánském fashion weeku představili své kolekce na příští rok největší velikáni módního světa. Značky jako Gucci, Prada, Roberto Cavalli, Armani, Philipp Plein a další.

Gucci vsadil na retro look

Módní značka Gucci tento rok vsadila na módu dob minulých, konkrétně se inspirovala sedmdesátými léty. Modelky obuly boty z hadí kůže, geometrické halenky s širokými, skoro až námořnickými, kalhotami, které byly ozdobeny knoflíky. Také se objevovaly kožešiny a vestičky. Mezi barvami dominovala oranžová, bordó, zelená a modrá v kombinaci s bílou barvou. Cílem přehlídky bylo naučit ženu, jak vypadat sofistikovaně tak, aby jí samotnou její vzhled těšil.

Z materiálů byl k vidění patchwork, geometrické vzory, semiš, džínovina a kůže. Šaty byly zásadně mini nebo maxi délky, místy se objevovaly i šokující výstřihy. Největší „hvězdou” přehlídky se stala Jackie Soft. Nejedná se ovšem o žádnou modelku, ale o typ kabelky, která se stala pro značku Gucci jakýmsi poznávacím znamením. Tento rok je totiž inovována o pět různých stylů i barev.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Milánský týden módy odstartovala módní přehlídka GucciVideo: Reuters

Prada v podkolenkách

Brokátem ozdobené šaty s „rozdrbanými” lemy, masivní kabáty. Z barev pak oranžová, ale i svítivá limetkově zelená. Designérka Miuccia Prada na konci přehlídky krátce pokynula a pozdravila publikum.

Značka Prada představila kolekci plnou temných barev, přičemž modelky se procházely po přehlídkovém mole, v jehož středu se tyčily purpurové hory. Ačkoliv se jednalo o kolekci určenou na jaro a léto roku 2015, Prada oblékla modelky do nezvykle tmavých barev, vybavila je teplými kabáty, podkolenkami a uzavřenými botami na podpatku. Lemy šatů byly schválně nezapošité jako rušivý element jinak elegantní kolekce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prada představila v Miláně kolekci na příští jaro a létoVideo: Reuters

Roberto Cavalli miluje maxišaty

Odvážné, sexy a živočišné. Tak by se dala nazvat kolekce pro ženy na příští jaro a léto od návrháře Roberta Cavalliho. Jeho modelky vyšly na molo převážně v dlouhých maxišatech, a módní mág se tentokrát nebál kouzlit s barvami. Na druhou stranu se zde mísily psychadelické motivy s motivy romantickými, občas prostřídané zvířecími vzory, pravděpodobně inspirace rokem 1960.

Kromě maxišatů kreativní návrhář oslavuje ženskou krásu pomocí provokativních průhledných materiálů, hlubokých výstřihů a krátkých šortek. Poznávacím znamením této kolekce jsou určitě obrovské sluneční brýle a dlouhé splývavé šaty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová kolekce Roberta CavallihoVideo: Reuters

Móda z ulic Milána

Ani obyčejní obyvatelé italského Milána si nenechali tuto slavnostní příležitost ujít, a proto oblékli ze svých skříní to nejlepší, co v nich pro tyto a podobné akce skrývají.

Ve slunné Itálii se tak na ulicích hemžily veselé barvy, ale i relativně nový a velmi rozšířený trend: sukně či šaty, doplněné o sportovní tenisky.

Foto: Profimedia.cz

Italky rády oblékají volné košile.

Foto: Profimedia.cz

Některé dámy volily vysoké podpatky.

Foto: Profimedia.cz

Jiné k šatům obuly tenisky.

Foto: Profimedia.cz

V Miláně se konal Milan Women Fashion Week

Reklama

Související témata:

Související články

Elegance v barvách podzimu

Počasí nám ukazuje, že už se nevyhnutelně blíží podzim. Období dlouhých svetrů, zateplených vest, silonek a vlněných šatů a kabátů. Když rtuť teploměru začíná...

Jak nosit barevné a vzorované silonky

Líbí se vám trend barevných punčoch, ale nevíte, k čemu je nosit? Nebo naopak nemáte odvahu je obléct? Právě je na ně ale ideální čas, tak se poohlédněte po...

Výběr článků

Načítám