Hlavní obsah

Michelle Obamová nemá šaty na jedno použití

New York

Než se stala první dámou USA, nakupovala prý Michelle Obamová oblečení v noci prostřednictvím internetu - stejně jako spousta jiných zaměstnaných matek. Nicméně je pravděpodobně mnohem obtížnější kroutit se nad laptopem a objednávat u firmy J.Crew, když má být zásilka dodána na washingtonskou adresu 1600 Pennsylvania Avenue.

Foto: Profimedia.cz

Ikram Goldmanová navrhla s Jasonem Wuovem šaty na inaugurační ples.

Článek

Na scénu vstoupila Ikram Goldmanová, majitelka snobského butiku Chicago, která je v módních kruzích označována za módní poradkyni Obamových v Bílém domě. Její spolupráce s Michelle Obamovou je diskrétní, stejně jako styl jejího obchodu s bílými stěnami a hnědou dřevěnou podlahou ve čtvrti Gold Coast. Na skladě má ty nejluxusnější značky jako Sophia Kokosalaki, Lanvin, Proenza Schouler, Halston či Jimmy Choo.

Foto: Reuters

Barack Obama skládá prezidentskou přísahu.

:.Při přísaze svého muže oblékla Michelle róbu s perlami.

FOTO: Reuters

Ve výkladních skříních jejího butiku, stíněných hnědými markýzami s nenápadným nápisem "ikram" stojí figuríny bez hlavy, oblečené do černobílých koktejlek. Uvnitř je zákazníkům k ruce půl tuctu ochotných prodavačů.

Šaty na inaugurační ples

Loni v listopadu navrhla Goldmanová módnímu návrháři Jasonu Wuovi, aby společně pro Obamovou navrhli a ušili šaty. Musel to držet v tajnosti - dokonce i před většinou svého personálu - ale Goldmanová a Obamová skrývaly větší tajemství: bílou róbu s jedním ramínkem, kterou později oblékla na slavnostní večer při prezidentské inauguraci svého manžela.

Foto: Profimedia.cz

Za oficiální portrét v jednoduchých šatech s perlovým náhrdelníkem byla Michelle Obamová chválena ze všech stran.

:.Za oficiální portrét v jednoduchých šatech s perlovým náhrdelníkem byla Michelle Obamová chválena ze všech stran.

FOTO: Profimedia

Od té doby se Goldmanová domluvila s Wuem i na dalších šatech - a jedny z nich pouzdrového tvaru oblékla první dáma USA pro fotografování na titulní stranu časopisu Vogue. Když magazín vyšel, bylo to pro mladého designéra opět příjemným překvapením.

Michelle Obamová za přírůstky do svého šatníku platí a Wuovy modely přijdou na stovky i tisíce dolarů. Zmíněná jedinečná róba ale byla darem od módního návrháře, protože ji dostane washingtonské muzeum Smithsonian Institution.

:.Po boku svého manžela

FOTO: ČTK/AP

Obamová, stejně jako jiné ženy, obléká podle Wua tytéž šaty víckrát. Kombinuje také dostupnější značky jako J.Crew a Liz Clairborne. Některé kusy garderoby, které dosud nejsou ke koupi, si prohlédne předem. Ale všechno, co oblékne, se pak objeví v obchodech, vysvětluje tvůrčí ředitelka běžného obchodního řetězce J.Crew Jenna Lyonsová. "Někdy nakupuje sama a na některé věci se předem letmo podívá," říká.

Michelle Obamová prý módní experty velice příjemně překvapila, když se pro první oficiální portrét ozdobila hodinkami od firmy Cartier, perlovým náhrdelníkem a malými diamantovými náušnicemi.

Foto: HO, Reuters

Obdivovaný model na titulní straně časopisu Vogue.

:.Obdivovaný model na titulní straně časopisu Vogue.

FOTO: HO, Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám