Hlavní obsah

Máte kila navíc? Pryč s nudou v šatníku!

Právo, Jana Tomsová

Komu vadí jeho špíčky především z estetických důvodů, má léto poněkud pošramocené. Tiše závidí štíhlým, že mohou chodit polonazí a nemyslet na to, co a jak aspoň trochu zamaskovat. Když se ale jde na věc chytře, skličující to být nemusí.

Foto: archív firem, Právo

Do módy jde čokoládová barva, která v kombinaci s bílou koriguje postavu stejně dobře jako černá.Quelle, pulovr 899 Kč, kalhoty 899 Kč

Článek

Ze všeho nejdůležitější je vymazat ze šatníku větších velikostí nudu. A také se neděsit z konfekčního čísla, které odpovídá našim mírám. Rozhodující přece není počet X na visačce, ale to, jak se člověk v oblečení cítí.

Kutna není žádné řešení

Současná móda radí vsadit i při nadváze na šikovné vrstvení. S lehkými a prodyšnými materiály to není problém ani v létě.

* Zajímavý efekt přinese vtipná hra s délkami a šířkami jednotlivých oděvních součástí. Například stačí vzít si přes dlouhou volnou košili, halenu či triko ještě krátkou rovnou vestičku, a hned vypadá všechno jinak.

* Hodně se dá dokázat odvážnějším, nicméně elegantním laděním barev na všem, co si na sebe člověk vezme. Takový trik upoutá pozornost na první pohled a problémy s nějakými přebytečnými kily ztrácejí na významu.

* Velice užitečný bývá alespoň jeden nepřehlédnutelný módní prvek. Spolehlivá je například kapuce, promyšlená asymetrie ve střihu, oblíbené řešení 2 v 1, kontrastní lemy nebo vsadky

Levné hadříky nebrat

Silní lidé mají smůlu i tom, že je oblečení stojí více peněz. Jednak jsou ceny většinou závislé na velikosti, jednak se nevyplácí podcenit kvalitu materiálu. Dobrý je odolný vůči mačkavosti, má tvarovou paměť, takže se nevytahuje, snadná údržba je pro něj samozřejmostí. A to vše ovlivňuje úhlednost celkového dojmu, kterou sice potřebují všichni, ale kategorie plnoštíhlých, jak se taktně říká, dvakrát tolik.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám