Hlavní obsah

Marie Copps chce módou pomáhat potřebným

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Módní návrhářka Marie Copps chce prostřednictvím světa módy a umění pomáhat lidem, kteří se bez pomoci druhých neobejdou. Její nově vznikající projekt Give Help a Chance - Fashion for Help bude pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují.

Článek

První benefiční akcí v rámci toho projektu bude 15. listopadu Galavečer v pražském Obecním domě.

"Výtěžek ze vstupného předáme Nadaci Naše dítě. Počítáme s minimální částkou půl miliónu korun," prohlašuje sedmatřicetiletá návrhářka původem z Tachova , která například oblékla některé finalistky Česká Miss 2006 a 2007.

"Ve společnosti jsou lidé, kterým by pomohla zmírnit jejich těžké pomoc druhých . Na opačné straně stojí lidé, kteří mají možnost přinést okamžité řešení a tu nejrychlejší pomoc, která je možná. Touto pomocí jsou finanční prostředky, které by posloužily na místech, kde jiná pomoc není možná. Projekt Give Help a Chance - Fashion for Help je právě tím řešením, které získané peníze může okamžitě prostřednictvím již oslovené nadace předat do míst, kde jsou nejvíce potřeba," říká Marie Copps.

Z úřednice návrhářkou

Ta do světa módy vtrhla naplno ve svých osmadvaceti letech, kdy hodila za hlavu svoji původní profesi bankovní úřednice. Nyní střídavě žije v Čechách a v Kanadě. Její šaty měla na sobě například Ina Pluhajková, když ji hokejista Jaromír Jágr oficiálně představil jako svoji přítelkyni.

Cílem Galavečera je originálně propojit modely a šperky ve stylu Haute Couture s hudebními a baletními prvky v jeden působivý celek tak, aby diváky nadchl a pobavil. "Hosté se ocitnou například ve Francii v době rokoka. Modelky včetně české Miss 2007 Lucie Hadašové předvedou nákladné róby, překrásné šperky a velké účesy tak, jak tomu bylo v dobách Marie Antoinety," vypočítá autorka projektu.

Jako zvláštní hosté večera vystoupí sólistka Státní opery Praha Andrea Kalivodová,dětský sbor, houslové kvarteto a zpěváci Hearts Open Toronto.

Projekt Give Help a Chance - Fashion for Help by se měl podle Marie Copps stát novou tradicí. "Vznikl právě proto, aby pomohl v tomto světě absolutních protikladů. Jen ti, kteří nemyslí jen na sebe a nevidí jen své zájmy, a jen ti, kteří dokáží pomoci na místech, které již dávno opustila naděje, dokáží jít příkladem a pomoci lidem jejich naději vrátit. Finanční pomoc je začátkem a příkladem toho, že naděje musí setrvat i v nejtěžších chvílích. Je v naší moci přijít na pomoc těm, kteří neměli tolik štěstí jako my," vysvětluje smysl akce módní návrhářka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám