Hlavní obsah

Mall walking aneb jak zhubnout před Vánoci a ještě nakoupit ježíška

Novinky, das

Nakupování a hubnutí jde skutečně dohromady. Taková návštěva velkého nákupního centra před Vánoci vydá hned za několik hodin strávených v posilovně. Běhání po obchodech, proplétání se mezi hromadou lidí, dlouhé postávání ve frontě u kasy a přetahování se s ostatními návštěvníky o poslední unikátní kousky, může vydat až na 400 kalorií za hodinu.

Článek

Mall walking je velmi populární sport v Anglii a ve Spojených státech. Velká nákupní centra zde budují doslova kluby, kde se pravidelně schází především ženy a důchodci, kteří společně s instruktory sportují, nakupují a poté také relaxují.

Bohužel to není jen zábava, "kupující" dostanou pořádně do těla. Obrovský prostor nákupních center v sobě skýtá spoustu možností - rychlou chůzi lze střídat s během, nejrůznějšími poskoky, dřepy, žabáky apod. Nakupování zde funguje spíše jako odměna po vykonané dřině.

Nakupování může být fyzicky velmi náročné

Přestože u nás prozatím žádné podobné kluby nenalezneme, nikde není psáno, že tento sport nelze dělat individuálně. Vždyť stačí občas zrychlit krok či dřepnout si k nižšímu regálu s oblečením... A to vše zkombinovat s posilováním při nákupu potravin.

Pokud si vyberete opravdu velké nákupní centrum, můžete během jedné návštěvy ujít i několik kilometrů. Když si přimyslíte další tisíce návštěvníků a proplétání mezi nimi, čeká vás velmi náročný výkon, při kterém lze skutečně hubnout. Je však velmi důležité především odolat všem těm laskominám, které na nás v nákupních centrech vyskakují z obchůdků s rychlým občerstvením.

Výbornou pomůckou při tomto sportování je hudební doprovod - kvalitní mp3 přehrávač. Dobrá muzika dodá nejen lepší náladu, ale také zastíní ten obrovský předvánoční šrumec.

Nezapomínejte ani na kvalitní obuv či pohodlný oděv a správnou životosprávu, tak jak je tomu u ostatních sportů. 

Reklama

Související témata:

Související články

Nenakupujte jídlo unavení a hladoví

V době, kdy hubneme, bychom neměli chodit na nákupy potravin unavení. Tedy hlavně v podvečer, po práci. Tehdy nakupujeme víc impulzivně a méně promyšleně. Není...

Výběr článků

Načítám