Hlavní obsah

Luxusní róby na festivalu v Cannes budily nadšení i rozpaky

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celebrity, jež se objeví na festivalu v Cannes, to nemají vůbec jednoduché. Zatímco jejich výkony na plátně ostře sledují filmoví kritici, módní recenzenti si zase berou na paškál jejich outfit. Proto se hvězdy snaží na červeném koberci zazářit v co nejzajímavější večerní róbě. Občas ale jejich výběr namísto nadšení vyvolává spíš rozpaky. Stejně jako letos lila šaty porotkyně Kate Beckinsaleové či svatební róba Evy Longoriové.

Článek

Zahájení festivalu patřilo především hvězdám snímku Robin Hood, který měl ve středu v Cannes světovou premiéru. Hlavní roli v něm ztvárnili Russell Crowe a Cate Blanchettová. Významná událost ale přilákala i další celebrity. A tak se po červeném koberci prošla například i krásná Salma Hayeková, Eva Longoriová, sexy šedesátnice Helen Mirrenová či zpěvačka Natalie Imbrugliová.

Marion převálcovala zoufalá manželka

Čtyřicetiletá filmová Marion Kate Blanchettová zvolila pro slavnostní událost černou róbu se stříbrným prošíváním v kombinaci s bílým šifónovým lemem od britského návrháře Alexandera McQueena.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER, Reuters

V šatech nepříliš odvážného střihu působila hvězda večera něžně a decentně, nicméně rozhodně nebyla středem pozornosti.

Zcela ji převálcovala "zoufalá manželka" Eva Longoriová se svým bílým modelem s obří vlečkou, za který by se nemusela stydět žádná nevěsta. V modelu od Pucciho ale 159 centimetrů vysoká herečka působila trochu jako trpaslík, jak zhodnotili stylisté Daily Mailu.

Na dvě poloviny pak rozdělil módní recenzenty outfit porotkyně Kate Beckinsaleové. Její nadýchaná lila róba značky Marchesa s nemalým množstvím volánků vyvolala u mnohých nadšený údiv, jiní naopak strnuli hrůzou. Jeden francouzský módní odborník prý dojem z šatů shrnul jediným slovem: katastrofa!, píše Daily Mail.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER, Reuters

Salma Hayeková zářila v luxusní róbě od Gucciho

Jednoznačné nadšení naopak vyvolala mexická kráska Salma Hayeková, která na červený koberec vplula v luxusní vínové róbě asymetrického střihu z dílny italského módního návrháře Gucciho.

Jak uvedla ČTK, šaty jsou prý součástí nové kolekce z exkluzivní Gucci Premiere line. "Některé jeho šaty jsou vyráběny jen pro hrstku převážně pařížských obchodů a jsou nesmírně drahé; za jejich cenu by se dalo pořídit nejméně jedno, ale i několik nových aut," citovala ČTK agenturu AP.

Ženské kouzlo přinesla ceremoniálu i přítomnost herečky Helen Mirrenové, která se i přes svůj věk (64) ocitla ještě nedávno v desítce nejkrásnějších hereček hollywoodských filmů. [celá zpráva]

Na červeném koberci se objevila v elegantních černých šatech jednoduchého střihu. Outfit podtrhl povedený výběr šperků.

Foto: ERIC GAILLARD, Reuters

Nejočekávanější muž večera, filmový Robin Russell Crowe, vsadil na klasiku v podobě elegantního černého obleku od Georgia Armaniho. Doprovázela ho jeho životní Marion - manželka, zpěvačka Danielle Spencerová v bílých šatech s korálky rovněž z dílny slavného návrháře.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER, Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám