Hlavní obsah

Letošnímu létu bude dominovat móda v pastelových barvách

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr barev oblečení by se měl řídit především tím, v čem se cítíme nejlépe. Módním diktátem se dá těžko něco lámat přes koleno. Alespoň na menší ploše nebo doplňcích však letošní obliba pastelů stojí za vyzkoušení.

Článek

Od barvy se vyžaduje, aby ladila s odstínem pleti, což pro laika není právě jednoduché zjistit. Podívejme se proto na tři barvy, které jsou nyní v popředí zájmu. Růžová, zelená a žlutá působí svěže a mladě, ale pokud se mají dostat do bezprostřední blízkosti tváře, je třeba z nich vybírat velmi pečlivě.

Jarní typ

Blondýnky s bledou až průsvitnou pletí, která se však dobře opaluje, si mohou dovolit tmavší nafialovělý odstín růžové. Ze skupiny barev zelených je to tyrkysová. Prospívá jim rovněž žlutá v celé své škále včetně meruňkové.

Halenka v prodloužené délce se zapíná na šest knoflíků a patří k ní úzký pásek na zavazování. Neckermann, 399 Kč. Pro kombinování je ideální polyakrylový svetřík se zajímavě řešeným hlubokým výstřihem. Hodí se ke kalhotám i k sukni. Neckermann, 799 Kč.

Letní typ

Pleť je většinou spíš bledá až průsvitná, často se zřetelnými cévkami, nicméně s opálením také nemívá problémy. Prozáří ji jemná růžová, se zelenou a žlutou však příliš nejde dohromady. Mírného využití ve vzoru se to ale samozřejmě netýká.

Podzimní typ

Béžovozlatá, broskvová nebo snědá pleť si říká o tmavé varianty růžové, zelená jí sluší jakákoli a vynikne také vedle meruňkové nebo jasně oranžové.

Zimní typ

Jde většinou o tmavovlásky, které mají pleť bílou s růžovým nádechem. Mohou si dovolit všechny odstíny růžové, jasně zelenou a jakoby zapudrovanou žlutou. Návod je to jen orientační, protože každá žena je svým způsobem originál, i s odlišným vkusem.

Pastely ale rozhodně žádné neublíží. Jejich velkou výhodou je možnost rozmanitých kombinací jak vzájemně mezi sebou, tak s neutrální bílou a černou. Letos s nimi prostě bude až do podzimu vystaráno o módní vzhled.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejnovější módní trendy pro naše nejmenší

Maminky dobře vědí, že pěkně oblečená mrňata jsou pro ně spolehlivou ozdobou, za kterou se každý otočí. Malé dítě je roztomilé, může být ale ještě víc. Není...

Do Česka vtrhla ekomóda

Dámy, které už přestalo bavit nakupování v zavedených nákupních řetězcích, buticích či "sekáčích", mají ojedinělou možnost jak zužitkovat již použité...

Výběr článků

Načítám