Hlavní obsah

Letošní léto ovládne etno styl

Novinky, Dana Sokolová

Přestože móda jde neustále kupředu, existují styly, jež se v pravidelných intervalech vracejí. Patří sem i etno styl, který charakterizují výrazné potisky, batika, vzory, rozevláté střihy a velmi pohodlné materiály.

Článek

Etno styly ovládnou nejen oblečení včetně plavek, ale i boty a doplňky. Svršky jako nejrůznější trička, topy a košile se neobejdou bez potisků a vzorů á la indiánka, krajkových lemů, korálků. Nezapomínejte ani na batiku, která je opět v kurzu. 

Velmi trendy budou i obrázkové potisky, které mohou vzbuzovat dojem, že se jedná o dětské oblečení.

Bohaté topy se hodí ke všem střihům a délkám džín včetně velmi módních plátěných kalhot.

Sukně se doporučují spíše ke střízlivějšímu topu. Přestože jsou v současné době velmi módní ultra krátké sukýnky, k etno stylu se vůbec nehodí. Sukně v etno stylu totiž musí být dlouhá až na zem. Čím pestřejší vzor, tím lepší a čím více vzorů pohromadě, tím zajímavější. Sukni by neměl chybět široký pásek.

U šatů platí podobná pravidla - maxi délka, vzory a kombinace. Navíc by šatům nemělo chybět řasení, zdobení, vykrojené výstřihy a různé šňůrky a gumy na stažení v pase či pod prsy.

Nezapomínejte na doplňky

Opravdovým hitem jsou výrazné náramky a to barevné, ale i z přírodních materiálů jako je dřevo. Poté samozřejmě tzv. mega náhrdelníky a to také jak z umělých, tak přírodních materiálů.

Kabelka dnes již patří mezi samozřejmosti, bez kterých se žádná žena neobejde byť  jen den. Stále jsou velmi módní nadměrné velikosti - do kabelky by se mělo vejít prostě úplně vše. 

A nezapomínejte, že nemusíte mít šatnu plnou oblečení, bohatě postačí jeden základní kousek, který perfektně sedne; ten potom už snadno ozvláštníte jednoduchými prvky.

Reklama

Související témata:

Související články

Móda, která se hodí do přírody i do města

Dobrý úmysl vyrazit na výlet, ať už do přírody, za památkami nebo do neznámých měst, může zkomplikovat šatník, nedostatečně vybavený pro tyto příležitosti....

Výběr článků

Načítám