Hlavní obsah

Letos na ples jedině v šatech kovovových barev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní plesovou sezonu zřejmě ovládnou večerní šaty ve zlatých, stříbrných a kovových barvách. Na společenských akcích budou k vidění také modely v černé barvě, která se vrací po delší době do obliby.

Článek

Oděv slečen a dam bude podle módní návrhářky Pavlíny Pečové rovněž zdobenější než v minulosti. "Objeví se na nich například flitry, šperky či kamínky. Více zdobení bude na modelech pro mladší ženy. U šatů pro starší zase můžeme zdobení využít na odpoutání pozornosti od partií, které nechceme, aby byly výrazné," uvedla návrhářka.

Pečová očekává, že šaty v barvě kovu budou nosit zejména mladší ženy. U starších dam by měl převládat oděv ve zlaté či vínové barvě. "Osobně ale zastávám názor, že si žena má sama vybrat barvu, ve které se cítí dobře. Nikoho netlačím k tomu, aby se rozhodoval podle toho, co se píše v časopisech," dodala.

V oblasti střihů modelů pro nadcházející sezonu je podle ní dovoleno vše. Na společenských akcích se proto budou objevovat jak šaty nad kolena, tak dlouhé sukně. "Co se týče materiálu, ten se volí podle příležitosti, na jakou jsou šaty určené. Na velké róby se používá těžší materiál, brokát, satén a samet, který se vrací do obliby. Na odpolední párty se dělají lehčí šaty například ze šifonu," doplnila olomoucká návrhářka, která má klientelu po celém Česku a ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Související články

Barvené variace podle Heleny Bedrnové

Své nejaktuálnější kolekce předvedla tento týden návrhářka Helena Bedrnová v podzemních prostorách pražského Kongresového centra. Módní show s názvem Grafiti...

Výběr článků

Načítám