Hlavní obsah

Letní šaty nesmí chybět v šatníku žádné ženy

Právo, Jana Tomsová

Ať se děje, co se děje, šaty jako takové už pěkných pár let zůstávají v závěsu za vícedílným oblečením. Nejspíš proto, že bývají dost nemilosrdné k přebujelým tvarům. Štíhlé ženy by si je ale neměly nechat ujít, každého léta bez nich je škoda.

Článek

Letní šaty musejí být prodyšné a nesmějí člověku v horku působit muka. Co nejúspornější oděv však tepelnou pohodu neřeší.

Chytré materiály

O sexy vzhled a zároveň pocit komfortu se dnes starají moderní elastické materiály, které patří sice mezi „uměliny“, ale chytré. Nejenže dokážou odvádět vlhkost, aniž jsou na oděvu vidět propocená místa, ale nevytahují se, po vyprání rychle schnou a nemusejí se žehlit. Takové oblečení do kabelky, jak se říká, je k nezaplacení, takže za ně musíme zaplatit o něco víc.

Jiným příjemným materiálem pro horké dny jsou viskózy, které se tváří jako nejjemnější hedvábí, a také se tak nosí. Při šetrném praní naštěstí žehličku také většinou nepotřebují. Proto se uplatňují na rozevlátých sukních, kde je látky požehnaně. Jinak by asi sotva trvale zakotvily v módě.

Přímo geniálním vynálezem jsou látky už z výroby pomačkané, které z módní scény hned tak nezmizí. U bavlněných a lněných úpletů, byť mají nežehlivou úpravu, je třeba počítat s tím, že je musíme po vyprání přece jen lehce přežehlit.

Ramínka jasně vedou

Nejoblíbenější je stále prádlové řešení dekoltu, ramínka se však různě tvarují, nejsou to jen tenké tkaničky. K takovým šatům je dobré pořídit si ještě něco vhodného navrch, aby nezůstaly půl léta ležet ve skříni.

Nejvýraznějším prvkem letošní letní sezóny jsou kanýry a kaskádovitě řešené sukně, přecházející často do vrchního dílu přestřiženého pod ňadry.

Uvidíme, jestli se ujme vzpomínka na hippies, naději ale má. Forma dlouhých šatů a všelijakých cingrlátek je přece jen trochu jiná než v 60. letech, kdy toto hnutí vzniklo.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Česka vtrhla ekomóda

Dámy, které už přestalo bavit nakupování v zavedených nákupních řetězcích, buticích či "sekáčích", mají ojedinělou možnost jak zužitkovat již použité...

Móda, která se hodí do přírody i do města

Dobrý úmysl vyrazit na výlet, ať už do přírody, za památkami nebo do neznámých měst, může zkomplikovat šatník, nedostatečně vybavený pro tyto příležitosti....

Výběr článků

Načítám