Hlavní obsah

Letní móda fandí romantičkám, in budou i námořnice a vojandy

Novinky, Andrea Zunová

Letní móda je letos romantická. Volány, krajky, vzdušné materiály, to vše bude v létě in. Stále také nebude od věci, když si na sebe vezmeme oblečení v námořnickém, nebo vojenském stylu.

Článek

Romantická móda se letos inspirovala přírodou. Základem je lehký materiál, kdy je důraz dáván na luxus, takže vede určitě hedvábí, šifón, nebo lyocel. Když zafouká vítr, oblečení se krásně rozevlaje.

Barvy jsou nejlepší tzv. pudrové - béžová, růžová, do modra a zelenkava. Samotné oblečení doporučuje oděvní designérka Lucie Vlášková jednobarevné, případně s nečitelnými vzory, v teplém létě i květinovými. Ve zdobení se meze nekladou. In jsou krajky, sklady, vrapování, mašle, brože i kytky.

Nosit se v létě nejvíce budou šaty, široké krátké halenky z hedvábí, volánky kolem rukávů a výstřihu. Sukně také volánkové v krátké délce i ke kolenům, kalhoty pak hodně široké. Jednoduchost je vítána u sak a svetrů, které by měly být v délce do pasu, kde je může zdobit mašle, nebo vázačka.

Námořnický styl

In budete i v klasickém oblečení s tmavěmodrobílými pruhy, ale meze se nekladou ani kombinaci s červenou. V námořnickém stylu se ale letos objevují i kostky a oblečení může být zdobeno lesklými detaily, či potisky. Z materiálů vede jeansovina a bavlněná pletenina. V tomto trendu se kombinují barvy vzájemně - pruhy s kostkami, pruhy s jednobarevnými materiály, atd.

Podle Lucie Vláškové je u tohoto stylu pravidlem, že spodní díly ošacení (kalhoty, sukně) jsou jednodušších střihů a z jednobarevné či svisle pruhované látky. V námořnickém stylu se moc nenosí šaty, ani lodičkový či kulatý výstřih.

Designérka doporučuje dlouhá i krátká pruhovaná trička s námořnickými motivy na hrudi. Zdobí se i knoflíky s námořnickými motivy na ramenou. Nosí se pruhované svetry z jemné i silné pleteniny, kdy pruhy mohou být různě silné a opět mohou být motivy na hrudi, či knoflíky.

K námořnickému stylu patří i kostkované košile klasického střihu s košilovým límečkem, které je možné vázat vpředu na uzel. Sukně se nosí krátké - nad kolena, které mají rovný střih a kapsy na zadku. Kalhoty pak v podstatě jakékoli délky. Dlouhé, pod kolena, kraťasy sportovního střihu i jeansy. Oživit je můžeme zajímavými knoflíky.

Pro elegantnější variantu, např. do práce je vhodné zvolit šifónové materiály, či hedvábí. Zde pak není určitě od věci vybrat si šaty, skládané sukně a doplnit je například elegantním bílým sakem. Dobré je dodržet modrobílou kombinaci, vedle pruhů jsou in i puntíky.

Vojenský styl

Tento styl spojuje vojenský a safari vzhled, který se  drží již několik sezón v různých mutacích, říká Lucie Vlášková. V barvách hraje prim khaki, béžová, hnědošedá a oranžová (ta jen v létě). Oblečení je buď jednobarevné, nebo používá maskáčové, či nečitelné (fleky) vzory. Ozdobit jej mohou lesklé zlaté knoflíky, přezky, nárameníky, pásky, cvoky, nebo dokonce hodnosti. Z materiálů vede plátno a pletenina.

Pravidlem vojenského stylu jsou podle designérky výrazná ramena, či doplňky. Halenky se k tomuto stylu nehodí. Naopak se nosí  jednoduchá trička se zdobenými rameny, kde mohou být nárameníky, hodnosti atd., většinou jednobarevná saka - hodně výrazná, k tomu jim dopomohou velké klopy, několik kapes, či přepásání mohutným páskem. Saka by měla mít délku na boky a klidně snesou i  3/4 rukáv.

Sukně se opět nosí krátké, sportovní s kapsami, nebo zipy. Kalhoty pak úzké a buď dlouhé, nebo 7/8 délky. Šaty jsou nejlepší tzv. safari střihu, vpředu na zapínání a véčkovým výstřihem a délky asi po kolena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám