Hlavní obsah

Letní džínovou módu ovládla barevnost, některé odstíny doslova šokují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dneska už si nikdo netroufne tvrdit, že džínám bude jednou odzvoněno. To by se musel narodit jiný Levi Strauss a vymyslet něco ještě praktičtějšího, a především slušivějšího, než byly jeho původně pracovní kalhoty. Naopak na nesmrtelném oblečení neustále pracují módní návrháři i výrobci textilu.

Článek

Díky příměsím pružných vláken jsou džíny pohodlnější a z denimu se šije téměř všechno. O nějaké modré nudě se vůbec nedá mluvit. V létě s ní směle soupeří bílá, ale také řada netradičních barev, mezi nimiž nechybí ani žlutá a červená. Přitom však džíny stále zůstávají své, bezkonkurenční.

Na dámské notě

Věková hranice sice nemá s džínami nic společného, ale určité kategorie v ní existují. Ženy odrostlé dětským střevíčkům vypadají dobře spíš v klasických střizích kalhot, sáček a vest.

Výrobci vycházejí vstříc nejrůznějším typům postav a dokážou tak opticky korigovat postavu. Chce to ovšem trpělivost při hledání značky a její velikostní nabídky. Když se dobrá věc podaří, bývá nejlepší jít příště už najisto.

Útok na pánské šatníky

Největší změnou v letošní džínové módě je nepochybně záplava barevných džín, z nichž některé odstíny pro svou neobvyklost až šokují. Bude ale jen dobře, když se muži nechají zlákat. Otevře se jim tak cesta pro mnoho letních kombinací celého oblečení.

Prázdniny jsou obdobím, kdy všechno bývá trochu jinak, alespoň ve volném čase. Větší pohodlí při pohybu přinášejí džíny s pružným pasem. Svižně působí výrazné ozdobné švy na nohavicích.

Od kočárku k prvním láskám

Už malé děti poslouží jako příklad slušivosti džínové módy. Velmi brzy na to přijdou, takže ji pak vyžadují.

Nejvíce se mohou vyřádit mladé dámy, k nimž je obzvlášť vstřícná. Letí kratičké šortky, minisukně, overaly či volánkové sukně. Opět se vracejí lacly neboli náprsníky. Pro kluky budou teď nezbytné kalhoty ve zkrácených délkách, na něž mnohé firmy přesunuly oblíbené nakládané kapsy.

Reklama

Související témata:

Související články

Letošní léto ovládne etno styl

Přestože móda jde neustále kupředu, existují styly, jež se v pravidelných intervalech vracejí. Patří sem i etno styl, který charakterizují výrazné potisky,...

Výběr článků

Načítám