Hlavní obsah

Legendární kabelka Birkin s diamanty se prodala za rekordní sumu

Hongkong

Za neuvěřitelných 300 000 dolarů (cca 7,3 miliónu korun) se na aukci v Hongkongu prodala legendární kabelka Birkin ikonické francouzské luxusní značky Hermès. Unikátní je na ní to, že je vyhotovena z krokodýlí kůže a je zdobena bílým zlatem a diamanty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kabelka zdobená zlatem a diamanty se vydražila za rekordních 7,3 miliónu korunVideo: Reuters

 
Článek

Majitelem se stal anonymní sběratel, za kabelku s názvem Himalaya Niloticus Crocodile Diamond zaplatil neuvěřitelných 300 168 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 7 271 687 korun českých.

Dosavadní aukční rekord držela rovněž "birkinka" z krokodýlí kůže, fuchsiové barvy, zdobená zlatem a diamanty. Na loňské aukci, také v Hongkongu, se prodala za 222 000 amerických dolarů (5 376 840 korun).

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Kabelka zdobená zlatem a diamanty se vydražila za rekordních 7,2 milónu korun

Kabelka Birkin byla pojmenována po britské herečce a zpěvačce Jane Birkinové, pro kterou byla navržena, a patří mezi nejluxusnější na světě.

Známá herečka ale minulý rok uvedla, že si už dále nepřeje propůjčovat své jméno tomuto luxusnímu doplňku. Vyjadřuje tak protest vůči krutým podmínkám na krokodýlích farmách, kde se zvířata kvůli kůži na kabelky a další luxusní doplňky zabíjejí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám