Hlavní obsah

Lebková královna svým netradičním make-upem uchvátila svět

Novinky, lin

Vanessa Davisová je novou senzací internetu. Tato čtyřiadvacetiletá make-up artistka proslula svým účtem na Instagramu, na kterém sdílí své extravagantní líčení, které je inspirováno lebkami. Díky svým až uměleckým výtvorům si vysloužila přezdívku „lebková” královna a její díla obdivuje již více než půl miliónu fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Davisová

Článek

Láska k uměleckému make-upu se přitom u Vanessy začala rozvíjet teprve v roce 2015, kdy na poslední chvíli potvrdila účast na halloweenském večírku, na který ovšem neměla převlek. Rozhodla se proto pomocí líčidel namalovat si přes celou tvář lebku, která nakonec vzbudila větší pozdvižení než kdejaký kostým. Vanessa se stala terčem fotografů a rozhodla se, že by mohla své líčení sdílet na sociálních sítích.

„Všimla jsem si, že úspěšné make-upové účty mají jedno společné, a to jednotný styl nebo téma. Vybrala jsem si proto motiv lebek, který různými způsoby přetvářím. Fascinuje mě jejich kulturní obraz, jenž se odráží jak v tetování, tak v módě,” říká Davisová pro Mymodernmet.

Lebkové líčení Vanessa nejčastěji vytváří pomocí líčidel volně dostupných v drogeriích či parfumeriích. Ráda ale používá i nejrůznější doplňky, jako jsou třpytky, nalepovací krystaly i různé dekorace.

„Líčení vždy zahrnuje motiv lebky, ovšem v různých, kreativních obměnách. Nedávno jsem ji vytvořila například z bublin, labutí či hvězd,” říká pro Metro UK. Na její nejlepší výtvory se můžete podívat i u nás.

Foto: Profimedia.cz

Vanessa Davisová bez make-upu

Foto: Profimedia.cz

Make-up jí zabere šest až dvanáct hodin práce.

Foto: Profimedia.cz

Umělkyně dokáže s make-upem zázraky.

Foto: Profimedia.cz

Často využívá i nejrůznější doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Její představivost je nekonečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám