Hlavní obsah

Lagerfeld představil kolekci inspirovanou mrazivým severem

Mrazivá Arktida inspirovala módního guru Karla Lagerfelda při tvorbě nové kolekce pro příští podzim a zimu pro světoznámou značku Chanel. Na jeho úterní přehlídce v Paříži se tak na mole objevili modelové a modelky v huňatých outfitech, připomínajících občas převlek ledního medvěda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky chodily na módní přehlídce ve voděVideo: Reuters

 
Článek

Atmosféra na přehlídce byla opravdu mrazivá. Hlavní molo tvořila obří kaluž, nad níž se hrozivě tyčily zasněžené ledovce. Mezi nimi se ve vodě procházely modelky a modelové v zimních outfitech, o nichž bylo už na první pohled jasné, že zahřejí i za velmi chladného počasí.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Plesová róba jako by nasněžila

Lagerfeld vsadil především na vlnu, tvíd a huňaté ale falešné kožešiny. Barvy respektovaly ducha značky Chanel, Lagerfeld kouzlil převážně z odstínů černé a bílé, jimž vetkl nádech ledově modré, ohnivě červené, hnědé či smetanové. Modely pak doplnil šperky a doplňky inspirovanými rampouchy a ledovými krami.

Podle některých agentur může být téma arktické kolekce reakcí na výrazné klimatické změny a hrozbu globálního oteplování, sám Lagerfeld však o své inspiraci říká: "Miluju sníh a severské země, odkud také pocházím, proto mi malý výlet na Sever přišel jako dobrý nápad".

Modely známého návrháře obdivovaly v publiku například francouzská herečka Vanessa Paradis či bývalá první dáma Francie Bernadette Chiracová.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Kabelka v podobě ledové kry je stylovým doplňkem

Foto: Benoit Tessier, Reuters

V tomto outfitu by modelovi nemělo ani vadit, že stojí v ledové louži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám