Hlavní obsah

Květinové vzory a správně zvolené doplňky dodají ženě na přitažlivosti

Právo, Jana Tomsová

Jedním z důvodů, proč se lidem zapalují lýtka na jaře a zůstává jim to až do konce dovolených, je nepochybně i změna oblečení, do kterého letos v hojné míře zasahují květinové vzory.

Článek

Otázka zní, jak motivy inspirované přírodou vybírat. Nechat se zlákat něčím na první pohled může znamenat šlápnutí vedle. V první řadě musíme dobře promyslet, zda máme novou květinovou věc k čemu nosit a čím doplnit.

Každé sluší něco jiného

Stejně jako jinými vzory a barvami, také florálním (květinovým) potiskem lze opticky korigovat postavu.

Spolehlivé je zvolit dezén, v němž převládá některá z našich oblíbených a osvědčených barev. Zpravidla pak nebude problém jej doladit a všestranně využít.

Menší a silnější postavě sluší drobné a střední potisky, raději s víc promíchanými barvami než příliš kontrastními. Lepší bývá jejich využití pouze v horní polovině těla.

Vyšší ženy by měly sáhnout po středním až velkém potisku. Pokud je opravdu hodně nápadný, opět raději jen na živůtku.

Protože provokativní vzor je první, na co padne oko, nepatří na partie, o jejichž nedostatcích dobře víme. Stal by se pouze zbytečným zdrojem vlastní nervozity.

Dost obtížné je odhadnout, zejména ve zralejším věku, zda se ve vybraném dezénu budeme cítit dobře. Pro ženu, která na sebe nerada upozorňuje, to tedy rozhodně nebude vzor příliš výrazný, přestože je módní.

O výsledku rozhoduje celek

Reklama

Související témata:

Související články

Nejnovější módní trendy pro naše nejmenší

Maminky dobře vědí, že pěkně oblečená mrňata jsou pro ně spolehlivou ozdobou, za kterou se každý otočí. Malé dítě je roztomilé, může být ale ještě víc. Není...

Do Česka vtrhla ekomóda

Dámy, které už přestalo bavit nakupování v zavedených nákupních řetězcích, buticích či "sekáčích", mají ojedinělou možnost jak zužitkovat již použité...

Výběr článků

Načítám