Hlavní obsah

Kratší vlasy hrají letos prim, potvrzují slavní

Novinky, ema

Ačkoliv jsou dlouhé vlasy už odnepaměti jedním ze symbolů ženskosti, letošní rok udává zcela odlišný trend. Celebrity začaly své vlasy zkracovat. A vzhledem k tomu, že právě ony většinou vévodí tomu, co je v kurzu, změny začínají vnímat i kadeřníci v salonech.

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbieová, známá například z filmu Vlk z Wall Street.

Článek

Od kontroverzní hvězdičky Kim Kardashianové přes herečky Margot Robbieovou, Cheryl Fernandez-Versiniovou (dříve Cheryl Coleovou) či modelku Jourdan Dunnovou. Všechny tyto dámy, které se pohybují ve vodách showbyznysu, v poslední době překvapily změnou vizáže se společným jmenovatelem - výrazně kratšími vlasy.

Podle Sunday Times jsou ovšem tato delší mikáda i ekonomicky relativně dost náročná na údržbu. Jejich úprava totiž vyžaduje časté návštěvy kadeřníka. Stuart Phillips, stylista a kadeřník celebrit, říká, že krátké účesy jsou znamením toho, že se ekonomika opět staví na nohy. „Produkty mizí z regálů neuvěřitelně rychlým tempem, a to daleko více a častěji, než tomu bývalo v minulých letech.”

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová

Údržba LOBu (long bob či také delšího mikáda) či pixie střihu je u některých žen velmi náročná a vyžaduje návštěvu kadeřníka přibližně jedenkrát za šest týdnů, aby byl zachován precizní střih. A to nestojí úplně malé peníze.

Podle kadeřníka Drew Fostera začaly i obyčejné ženy kopírovat tento trend. Na rozdíl od Phillipse ale nesouhlasí s tvrzením, že jde o ekonomický důvod. „Jde spíš o projev modernizace, ženy se o sebe začínají starat víc a víc,” řekl pro Daily Mail a potvrdil, že zákaznice po takovém střihu chodí ke svým kadeřníkům daleko častěji a o účes se pečlivě starají.

Foto: Profimedia.cz

Cheryl Fernandez-Versiniová

Foto: Profimedia.cz

Jourdan Dunnová

Reklama

Související témata:

Související články

Zlozvyky, které ničí kvalitu vlasů

Málo času, příprava snídaně pro děti, stres, mastné vlasy nebo naopak krepatá změť na hlavě, která si nutně žádá okamžitou péči. Jenomže jak se vyvarovat...

Výběr článků

Načítám