Hlavní obsah

Krátké vlasy aneb Jak je nosí celebrity

Novinky, ema

Hledáte inspiraci na léto? Jestli už vás omrzely dlouhé lokny a poohlížíte se po kratším, přesto ale zajímavém střihu, načerpejte inspiraci u slavných tváří. I mezi Hollywoodskými hvězdami je spousta krátkovlasých žen. A že jim to sluší.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theronová (38) nosila vlasy vždy v délce alespoň po ramena. V roce 2012 vyměnila dlouhé vlasy za krátké. Na letošních Oskarech předvedla herečka krátké vlasy uhlazené za uši. Vypadala báječně.

Článek

Krátké vlasy zkrátka nikdy nevyjdou z módy. A nezáleží na tom, jestli máte vlasy řídké, husté, vlnité nebo rovné jako hřebíky. Šmrncovní kratší sestřih snesou všechny typy vlasů. Samozřejmě je ale zapotřebí šikovných rukou zkušeného kadeřníka.

I když jsou dlouhé vlasy většinou jedním z hlavních znaků ženské krásy, neznamená to, že je musí nosit každý. Je totiž spousta žen, kterým krátký střih lichotí daleko více než dlouhé splývavé kadeře. I krátké vlasy totiž mohou působit velmi smyslně a žensky.

Moc dobře si toho je vědoma moderátorka Ellene DeGeneresová (56) i herečka Portia De Rossi. Ženy spolu tvoří už od roku 2004 mileneckou dvojici, roku 2008 se vzaly. Americká komička a televizní osobnost DeGeneresová nosila vlasy „na kluka” od té doby, co začala se svou kariérou.

Naopak její manželka Portia De Rossi je velmi ženský typ. Proslavila se rolí právničky  Nell Porterové v oblíbeném seriálu Ally McBeallová, kde jí ještě zdobila krásná dlouhá blonďatá hříva. Dnes, ve svých jednačtyřiceti letech, nosí stejně jako její životní partnerka krátce střižený účes. A možná je to tak trochu škoda. Dlouhé vlasy jí moc slušely.

Foto: Profimedia.cz

Portia De Rossi s Ellen DeGeneresovou

Foto: Profimedia.cz

Ellen Degeneresová s Portiou De Rossi v roce 2007.

I oblíbená herečka Anne Hathawayová (31) vystřídala už několik délek vlasů, ovšem sama se navrátila ke kratšímu střihu. V dlouhých vlasech vypadala obyčejně, zato krátký střih dává vyniknout jejím velkým a jiskrným očím, hustému obočí a upřímnému a širokému úsměvu, který rozdává na všechny strany.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway

S novým účesem ovšem všechny překvapila plavčice z Pobřežní hlídky, krásná Pamela Andersonová (46). Jak to občas u žen po čtyřicítce bývá, z dlouhých vlasů přecházejí do kratších. A tak to udělala i Pamela. Se změnou účesu výrazně změnila i styl make-upu, kdy maluje daleko tmavší linky i používá silnější vrstvu řasenky. Andersonové změna prospěla.

Foto: Profimedia.cz

Pamela Andersonová

Oskarová herečka Jennifer Lawrencová (23) podlehla trendu zkrácení na podzim roku 2013. Bohužel pro ni, vypadá kvůli krátkému sestřihu, ač jí relativně sluší, daleko starší než doopravdy je.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrencová

Modelka Naomi Campbellová (43) se s podivným účesem na hlavě à la „mikrofon” objevila nedávno. Svým novým zjevem se zřejmě snaží zamaskovat problémy s vlasy. Několikrát totiž média otiskla nepříliš lichotivé fotografie plešatící Campbellové a začalo se spekulovat o tom, zda je nemocná nebo jen její vlasy už nezvládají náročné úpravy.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová

Mezi stálice krátkých vlasů patří i extravagantní zpěvačka Pink (34) a oblíbená herečka Meg Ryanová (52).

Foto: Profimedia.cz

Pink

Foto: Profimedia.cz

Meg Ryanová

Reklama

Související témata:

Související články

Změňte svůj střih pomocí trendy ofiny

Pokud se změnou teplot a počasí chystáte změnit i svůj střih vlasů, inspirujte se u hvězd. Ofina je hit, který téměř nikdy nevychází z módy. Podle tvaru...

Výběr článků

Načítám