Hlavní obsah

Kráčejte podzimem ve stylových perkách

Novinky, Linda Humlová

Podzim s sebou kromě nádherně zbarveného listí přináší také nižší teploty. Pokud se vám ještě nechce vklouznout do vysokých kozaček, kterých si do sytosti užijete v zimě, vyzbrojte se do nepředvídatelného listopadového počasí stylovými perky. Vyberete si mezi minimalistickými modely, nebo se odvážete a vsadíte na barevné či zdobené nýty?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Deichmann

Článek

Perka neboli takzvaná Chelsea obuv by nepochybně měla tvořit základ dámského, ale také pánského botníku.

Výhod tohoto typu obuvi je totiž celá řada. Kromě toho, že jsou perka nadčasová, jsou i pohodlná a snadno se nazouvají. Navíc se hodí nejen k džínům a kalhotám obecně, ale perfektně doplní i sukni, šaty nebo business kostýmek. Jaké kousky se letos nejvíc nosí?

Jednoduchá klasika

Pokud žádná perka ve svém botníku ještě nemáte, doporučujeme si vybírat mezi minimalistickými modely v černé barvě, které se kombinují nejsnáze. Volte přitom nízký blokový podpatek do tří a půl centimetru, který zajistí pohodlí i stabilitu.

V případě, že hledáte kousek, který bude něčím zajímavý, vsaďte například na elegantní lakovanou kůži nebo imitaci krokodýlí kůže. Skvěle vypadají také modely zdobené nýty či ty s perforováním.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, CCC, 899 Kč. Tommy Hilfiger, (prodává Eobuv), 3606 Kč. Ted Baker, (prodává Eobuv), 5477 Kč. Gino Rossi (prodává CCC), 2499 Kč. Zara, 1299 Kč. Zara, 899 Kč. Esprit, 2599 Kč

Barvy, vzory, zvířecí motivy

Kromě klasických jednoduchých modelů v černé barvě jsou hitem především kousky ve svěžích podzimních barvách. Co zkusit například béžovou, šedou nebo třeba vínovou barvu?

Atraktivní jsou také modely z imitace zvířecí kůže. Například takový pár leopardích perek dokáže pozvednout jakýkoliv jednoduchý outfit na další úroveň.

Foto: archiv firem

Zleva: Emu Australia, (prodává Eobuv), 5369 Kč. Aldo, (prodává Eobuv), 3744 Kč. CCC, 899 Kč. Vagabond, 2999 Kč. Gant, 4999 Kč. CCC, 899 Kč. CCC, 1199 Kč

Oblečení z kašmíru - luxus, do kterého se vyplatí investovat

Styl

Elegantní na podpatku

Pokud toužíte po opticky delších a štíhlejších nohách, Chelsea obuv na vysokém podpatku je pro vás ta pravá.

Vybírejte mezi hladkými modely z klasické nebo broušené kůže, které v kombinaci s černými skinny džínami či punčochami vykouzlí doslova gazelí nohy.

Na večírky a jiné společenské události se hodí zejména ty na úzkém podpatku. Na pobíhání po městě či do práce volte na širším, a tedy i stabilnějším.

Foto: archiv firem

Zleva, Vagabond, 3599 Kč. Baťa, 3399 Kč. Gino Rossi, (prodává Eobuv), 2897 Kč. Baťa, 1999 Kč. Deichmann, 1199 Kč. Deichmann, 1299 Kč. Deichmann, 999 Kč.

Foto: archiv firmy

Boty, Gant, 4 999 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete být francouzsky šik? Pořiďte si baret

Barety jsou jasným trendem letošní zimy. Jejich hlavní výhodou je to, že spolehlivě zahřejí, ale přitom vám nijak neuberou na šarmu. Právě naopak. S lehkostí...

Výběr článků

Načítám