Hlavní obsah

Kosmetické přípravky s doteky přírody

Novinky, Dana Sokolová

Naše pokožka je denně vystavována různým nepříznivým vlivům okolního prostředí, které působí na její bezprostřední zdraví a vzhled. Proto je tak důležité o ni pečovat. Kvalitní péče posiluje její přirozené funkce, což se velmi výrazně odráží na jejím vzhledu. Z pohledu kvality sehrávají velmi důležitou roli přírodní ingredience.

Foto: Profimedia.cz

Aktivní přírodní látky jsou účinnější a nemají tolik vedlejších účinků.

Článek

Kůže je živý orgán, který dokáže rozpoznat aktivní látky a umožní jejich vstřebávání a maximální využití jejich blahodárného účinku. Vzhledem k tomu, že lidé mají s rostlinami podobný genetický kód, pokožka velmi dobře rozpozná aktivní rostlinné látky a dokáže je využít ve svůj prospěch.

Každá rostlina má jiné vlastnosti, schopnosti a účinky. Proto i každá značka získává své účinné látky, jimž přičítá skvělé vlastnosti, z jiných rostlinek. Většina z nich ale vychází z tradičních znalostí našich předků a doplňuje je o informace získané z novodobých výzkumů.

Výhoda aktivních přírodních látek je v tom, že jsou oproti svým syntetickým náhražkám mnohem účinnější, nemají tolik vedlejších účinků a nezatěžují ani naši přírodu. Mnohem intenzivnější je i jejich vůně, mohou tvořit základ stále oblíbenější aromaterapie, kterou k léčbě řady neduhů používaly už starověké civilizace.

Dejte na pocity

Samozřejmě ani o zcela přírodních kosmetických přípravcích nelze říci, že jsou vhodné pro naprosto všechny jedince. Určité problémy mohou mít například alergici, kterým vadí některé pyly. U nich se mohou objevit i negativní reakce v podobě zčervenání pokožky a nepříjemného pnutí pleti. Nicméně ani zde nelze zobecňovat. Protože u některých jinak velmi citlivých jedinců může přírodní kosmetika naopak velmi pomoci.

U problematické pleti může zprvu dojít ke zhoršení stavu. Obvykle jde o očistnou fázi. Jakmile se pokožka očistí, dochází k výraznému zlepšení stavu. Vše je tedy o trpělivosti. Nástup účinků přírodní kosmetiky bývá pozvolný, ale zase déle vydrží.

Nabídka kosmetiky s velmi vysokým obsahem přírodních aktivních látek je dnes již široká, jde jen o to, vybrat si tu, která vám bude nejvíce vyhovovat. V těchto případech obvykle nesehrává roli cena, ale individuální pocit.

Ryor

Česká kosmetika, která dlouhodobě sází na ty nejkvalitnější přírodní aktivní látky, přitom se snaží udržet i přijatelnou cenu. Záměrem značky je „ušít” ošetření každé zákaznici na míru.

Foto: Ryor

Ryor Péče o vlasy - balení obsahuje Bylinný šampon s panthenolem a Regenerační kondicionér s Panthenolem. Cena: 152 Kč

Foto: Ryor

RYOR Levandule-péče o tělo - obsahuje sprchový gel a tělové mléko. Levandule má antiseptické, antibakteriální a regenerační schopnosti. Je vhodná pro relaxaci, uvolnění a celkové zklidnění při každodenním stresu. Cena: 187 Kč

Foto: Ryor

RYOR Arganový olej III, nadstandartní péče o pleť - obsahuje Extra výživný krém s arganovým olejem pro suchou pleť a Výživný krém s kmenovými buňkami z argánie.

Nobilis Tilia

Česká certifikovaná přírodní a bio kosmetika. Čerpá inspiraci z přírody a tradičních historických zkušeností. Respektuje přitom individualitu osobností a velmi si zakládá na kvalitě, proto upřednostňuje suroviny z ekologického zemědělství.

Foto: Nobilis Tilia

Rozmazlovací sada - Jemný pleťový krém s arganovým olejem pokožku vyhlazuje, zjemňuje a regeneruje. Vyrovnává pH pleti a zachovává její mladistvý vzhled.

Foto: Nobilis Tilia

Sada pro citlivou pleť - určena pro normální, citlivou až přecitlivělou pleť a pleť se sklonem k podráždění.

Foto: Nobilis Tilia

Lipová sada - Lipové přípravky jsou nejvhodnější pro péči o pleť s prvními vráskami, zároveň působí preventivně.

Manufaktura

Originální česká kosmetika se inspiruje českou historií a přírodou, a proto obsahuje originální ingredience jako české pivo, víno, karlovarské vřídelní soli, léčivé byliny a ovoce typické pro naše české zahrady, sady a louky. Vytváří ucelený kosmetický koncept domácích lázní, vycházející ze světoznámé české lázeňské tradice.

Foto: Manufaktura

Dárkový kosmetický balíček DOBROU NOC - pro domácí pohodu a sladké sny ocení všichni, kteří nemohou po náročném dni zamhouřit oči. Relaxujte, zklidněte, odpočívejte a vychutnávejte…

Foto: Manufaktura

Dárkový kosmetický balíček RŮŽE - dvojice nejpopulárněších produktů z růžové kosmetiky s vřídelní solí potěší každou milovnici růžových květů a hydratované pokožky.

Foto: Manufaktura

Dárkový balíček Pivní kosmetika - pro každého muže, ale i ženu. Pivo má velmi příznivé účinky na vlasy i pokožku.

Nuance

Kosmetika, která se zrodila ve Francii ve spolupráci s předními odborníky z kosmetického světa. Obsahuje pouze přírodní aktivní látky ve vysoké čistotě a koncentraci. Na pleti působí velmi lehce, jelikož neobsahuje žádné zatěžující syntetické látky. K dostání pouze v lékárnách Dr. Max.

Foto: Nuance

Nuance

Foto: Nuance

Nuance Magical Radiance Control - řada působí proti unavené a zašedlé pleti. Zanechává pleť zářivou a vyživenou.

Foto: Nuance

Nuance

Yves Rocher

Přírodní rostlinná kosmetika, která si zakládá na souznění rostlin s pletí. Využívá nejnovějších poznatků svého výzkumu pro vytvoření nejúčinnějších výrobků v oblasti krásy. Nadčasové složení výrobků, péče o pleť, líčení či parfémů odpovídá potřebám všech žen. Kosmetika využívá více než 250 druhů aktivních rostlinných složek a zakládá si na zodpovědném přístupu k přírodě.

Foto: Yves Rocher

Yves Rocher

Foto: Yves Rocher

Sada Kokos 1 - Jemná bílá dužina kokosu je známá svými blahodárnými účinky. Delikátně nasládlá vůně se slunečnými tóny a lehkými dřevitými akcenty přináší v kombinaci s hebkými texturami svěžest v každém dotyku.

Foto: Yves Rocher

Yves Rocher Sada Brusinka & Mandle 2 - Balzám na rty Brusinka & Mandle, Krém na ruce Brusinka & Mandle, Čistící gel na ruce Brusinka & Mandle, Sprchový gel Brusinka & Mandle, Dárkový vak z organzy

L´Occitane

Kvalitní francouzská pečující kosmetika a vůně vyvinuté podle zásad fytoterapie a aromaterapie. Kromě pečujících účinků potěší smysly a přinesou okamžiky relaxace a spokojenosti. Všechny ingredience jsou vybírány pečlivě a s ohledem na jejich schopnosti dát pleti vše potřebné, aby byla krásná.

Foto: L´Occitane

Speciální dárková sada Třešňový květ - Třešňové stromy tvoří součást provensálské krajiny. S každým ročním obdobím mění barvy, díky čemuž jsou inspirací pro umělce: na jaře září čistě bílou barvou, v létě jasnou červenou a na podzim jemně zelenou.

Foto: L´Occitane

L´Occitane Luxusní pleťová péče Divine - Objevte výjimečnou řadu obsahující aktivní látky ze slaměnky z Korsiky, která pomáhá v boji proti viditelným známkám stárnutí a pokožce navracuje mládí.

Foto: L´Occitane

L´Occitane Dárková sada Slaměnka & Bestsellery - luxusní francouzská přírodní kosmetika obsahující - Sprchový olej, Krém na ruce s bambuckým máslem, Šampón na suché a poškozené vlasy, Slaměnkový denní krém a Jemné mýdlo Levandule. Cena: 2590 Kč

Lush

Kosmetika, která klade důraz na přírodní a čerstvé ingredience. Její filozofie vychází z poznání, že rostliny, jíly, másla a esenciální oleje jsou používány po staletí a během historie prokázaly svou účinnost, bezpečnost a šetrnost k životnímu prostředí.

Produkty jsou vyráběny ručně, s veškerou péčí a pozorností – aby byla maximalizována kvalita a minimalizován zbytečný odpad. Značka si navíc zakládá na ekologii a klade důraz na recyklaci obalových materiálů.

Foto: Lush

Lush

Foto: Lush

Lush

Foto: Lush

Lush Stardust - Odstartujte svou vesmírnou odyseu s okouzlujícím výběrem hvězdných produktů v tomhle zářivém balíčku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám