Hlavní obsah

Kompletní vybavení kanceláře se dá poskládat i do kabelky

Novinky, Barbora Vaníčková

Ženy se dnes prakticky ve všem vyrovnají mužům - pracují na vedoucích pozicích, mohou si dovolit nejmodernější techniku a dokonale ji ovládají. Jedna věc jim ale oproti mužům chybí, a to síla nosit celý den všechny ty vymoženosti s sebou. I to se však dá vyřešit. Kompletní kancelář včetně dataprojektoru se může vejít do kabelky, aniž by přesáhla váhu dvou kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Svou kancelář si můžete vzít kamkoli s sebou.

Článek

Málokterý podnikatel či podnikatelka si může dopřávat luxusu celodenního vysedávání v kanceláři a přijímání návštěv. Právě naopak, většina pracovních schůzek se odehrává na cestách a není asi nic nepříjemnějšího, než se v horkém letním dni pohybovat městem s pořádným nákladem na rameni. Proto je dobré rozmyslet si, co do kabelky vložíte.

Vyberte vhodný mobil

První věc, která nesmí chybět, je vhodný mobil. V kabelce téměř neucítíte šedesátigramový Neodone N2 s dotykovým displejem, který nabízí 2 mpx fotoaparát, MP3 přehrávač a internet. Lehký a výkonný je i mobil LG KF510 s výsuvným tělem, který váží 91 gramů, má 3 mpx fotoaparát, MP3 přehrávač, rádio i připojení k internetu.

Samozřejmě můžete zvolit i o něco těžší a o to výkonnější iPhone, který váží 133 gramů. Je multimediální, nabízí četné možnosti připojení k internetu včetně wi-fi a navíc umožňuje prohlížení Office dokumentů.

Nejtěžší součástí výbavy přenosné kanceláře bude jistě notebook, i ten však může vážit jen lehce přes kilogram. Například Toshiba Portége R600 váží 1,114 gamů a přitom nabízí úhlopříčku 12,1“, DVD vypalovačku i webkameru. Doplnit jej můžete bezdrátovou myší. Vhodná je například bezdrátová myš Logitech V220 s přijímačem, který se do ní dá při přenášení zasunout a na baterii vydrží nejméně šest měsíců.

Ve vaší kabelce by neměl chybět ani pětigramový flash disk o velikosti kancelářské sponky Kingston DT Mini Slim Pink s kapacitou 16 GB. Pokud potřebujete nosit u sebe najednou větší množství dat, vyplatí se vám externí hard disk, velice lehkou verzí s kapacitou až 160 GB je Toshiba StorE steel vážící 120 gramů.

Videokamera a dataprojektor pod 300 gramů

Geniálním pomocníkem během prezentací, který ale nezatíží vaše záda, je projektor Optoma Pico. Váží 115 gramů a připojit ho můžete například k mobilnímu telefonu, na stěnu potom můžete promítat obraz o úhlopříčce až 153 cm.

Fotografie a video pořídíte s nejlehčí a nejštíhlejší videokamerou Toshiba Camileo S10, která váží 148 gramů. Přenášení dat mezi mobilem, videokamerou, notebookem či počítačem vám umožní komplet microSD paměťové karty, s adaptéry a malinkou čtečkou Kingston Mobility kit vážící pouhých pět gramů.

Ve vaší kabelce tak snad bude chybět už jenom tiskárna, kopírka, skener a skartovač. Nač se ale zatěžovat s papíry, když veškerá data máte uložená v počítači nebo na externí paměti. Celková váha kancelářského nákladu se přitom bude pohybovat od 1783 do 1856 gramů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám