Hlavní obsah

Kim Basingerová: Nechci žádné drastické kosmetické zákroky

Právo, Jana Rovenská

Byla Bondovou dívkou, Batmanovou dívkou a nejméně dvě desetiletí nejatraktivnějším americkým sexsymbolem. Oscarová Kim Basingerová jako by zastavila čas, je nádherná i ve svých osmapadesáti.

Kim Basingerová

 
Článek

„Nechci žádné drastické kosmetické zákroky, ale pravidelně už několik let používám kúru z kolagenového gelu. Když se krém z něj poctivě denně nanáší na obličej, vyplní jemné vrásky a vypíná kůži, má podobný efekt jako injekční botox. To zatím k mé spokojenosti úplně stačí,“ prozrazuje Kim, které by i o mnoho mladší ženy mohly jen tiše závidět.

Hollywood jí ležel u nohou už od osmdesátých let - například její vášnivá role ve slavném filmu 9 a 1/2 týdne ani dnes nedává mnohým spát. A v roce 1998 dokonce dostala zlatou sošku Oscara za ztvárnění exkluzivní prostitutky ve filmu L. A. - Přísně tajné. Přesto se Hollywoodu v posledních letech záměrně vyhýbá.

Plachá a uzavřená

Od bouřlivého konce devítiletého manželství se svým druhým manželem Alekem Baldwinem v roce 2002 se Kim, která se vždycky držela stranou, ještě více uzavřela a večírky i premiéry téměř ignorovala. Bez ohledu na to, že hrát nepřestala.

„Kim trpí fobií z otevřeného prostoru, a tak přesto, že je herecky vyzrálá, inteligentní a oduševnělá, jako celebrita je nepoužitelná. Je velmi plachá a dlouho jí trvá, než někomu začne věřit, a to včetně nejbližších,“ říká Curtis Hanson, který ji režíroval v L. A. - Přísně tajné a v dramatu 8. míle (2002) s rapovým zpěvákem Eminemem.

Foto: archív Prima family

Na Prima family si její krásu i vztah s Alekem Baldwinem oživíme v neděli 15. července ve 13.40 v Muži na ženění.

Kim má velice hezký vztah k sestře Ashley a otci, jazzovému muzikantovi Donovi, ale úplně se přestala stýkat se svým bratrem Mickem a matkou, herečkou Ann, kteří při rozvodu sympatizovali s Baldwinem. Podle známých prostě škrtla ty, kteří s ní nesouhlasí.

Žije převážně na svém ranči v kalifornském Woodland Hills, který si koupila už v roce 1981 a kam se poté, co ztroskotalo její manželství, vrátila. Občas si večer vyrazí v úzkém kruhu nejbližších, ale vůbec ne slavných přítelkyň do italské restaurace v západním Hollywoodu. Ty tvrdí, že potom, co ji krutě zklamalo druhé manželství, vůbec nestojí o to, aby s někým začala chodit.

Místo společenské smetánky nadále většinu času tráví se svou milovanou dcerou Ireland, kterou porodila až v jednačtyřiceti letech. Po rozchodu s Alekem, jehož nekontrolovatelné výbuchy vzteku je obě ohrožovaly, od něj držela jejich dceru na hony daleko. Baldwin byl poučen, kdy může Ireland kontaktovat, a musel podstoupit terapii, která korigovala jeho záchvaty vzteku.

Foto: Profimedia.cz

Kim Basingerová

A přitom to byla velká láska! Poznali se v roce 1991 při natáčení americké romantické komedie Muž na ženění a bláznivě se do sebe zamilovali. Členové štábu na jejich milostné eskapády vzpomínají ještě dnes. „Nedalo se s nimi téměř vydržet. Vzduch kolem nich byl nabitý erotikou, Kim při natáčení ani nenosila spodní prádlo…“

Dva roky nato se vzali, natočili spolu další erotikou nabitý snímek Útěk do Mexika a prožili nádherných sedm let. Pak podle Kim začalo peklo, způsobené tím, že se Alec ve vzteku neovládal. Na rozvodu, který se vlekl dva roky a o němž věděla celá Amerika, pak oba prodělali milióny. U Kim Baldwin nadobro skončil, dnes už šestnáctiletá Ireland se ale s otcem stýká dál.

Psychicky náročný rozvod jí kariéru nepoznamenal

Osobní tragédie, jak konec manželství označuje Kim, však neměla vliv na její herectví. „Hraní mě drželo při životě, když mi bylo nejhůř, to, co jsem prožila, mě určitě obohatilo jako herečku,“ říká blonďatá kráska, která může být na filmy, jako byly 8. míle s Eminemem, Dveře v podlaze (2004) s Jeffem Bridgesem či Hazard (2006) s Dannym DeVitem, jistě pyšná.

Víte, že...

Je vegetariánka.

Ještě jí nebylo osmnáct a v rodném Athens, městečku v Georgii, vyhrála soutěž krásy.

Při studiu herectví zpívala v nočních klubech, točila reklamy, byla i úspěšnou modelkou.

V roce 1988 se proslavila titulem a sadou fotografií v rouše Evině pro Playboy.

Nezahálí ani teď. Letos ji uvidíme ve dvou zajímavých snímcích - The Impossible Dream (Nereálný sen) s Nickem Noltem a Black November (Černý listopad), kde si zahraje se svým starým parťákem Mickeym Rourkem. Spolu si jistě zavzpomínají na již zmíněné vynikající romantické drama 9 a 1/2 týdne, které natočili v roce 1986.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám