Hlavní obsah

Katie Holmesová: Nejsem jediná žena, která má dítě a pracuje

Právo, Jana Rovenská

Katie Holmesová, manželka slavného Toma Cruise, se dál pilně věnuje jejich už šestileté dceři Suri. Nechce ale, aby se na ni zapomnělo jako na herečku. Několik let trpělivě čekala na svou novou šanci, teď konečně svítá na lepší časy. (Materiál vznikl před oznámením rozvodu s Tomem Cruisem.)

Katie Holmesová

 
Článek

Po poslední Sandlerově komedii Jack a Jill s Allem Pacinem Katie září jako Jackie v historickém seriálu Kennedyové a v létě bude točit nový film. Jde o moderní převyprávění Čechovovy klasiky Racek, režisérský debut amerického herce a talentovaného spisovatele Christiana Camarga. Katie se představí v roli temperamentní dcery bohatého správce usedlosti, na kterého už kývl populární švédský herec Michael Nyqvist.

„Nabídky, které jsem doposud dostávala, byly spíše do průměrných filmů. Pravda je, že hlavní mojí náplní je být co nejlepší matkou naší Suri, a tak jsem si zatím žánry moc nevybírala. Klidně jsem přijala roli v komedii stejně jako v hororu, tohle je ale po Kennedyových jiná třída,“ přiznává v pořadí třetí, o sedmnáct let mladší Cruisova žena, která v žádném případě nechce zůstat v jeho hereckém stínu.

Foto: archív ČT

Za ztvárnění Jackie v novém seriálu Kennedyové sklízí obdivné kritiky. Na snímku s Gregem Kinnearem.

„Vůbec mi také nevadilo vrátit se po letech na televizní obrazovku, zvlášť v tak zajímavé roli, jakou byla Jackie Kennedyová. Ztvárnit tuto postavu nebylo lehké. Velice pečlivě jsem se na roli připravovala a díky studiu spousty materiálů jsem si jen znovu potvrdila, jak obdivuhodná to byla žena. Byla to pro mě čest,“ svěřuje se Katie. „Škoda, že seriál po osmé řadě skončil, moc jsem se v něm líbila i Tomovi, který se mnou sledoval každé pokračování,“ pyšní se.

Na svém herectví si vždycky zakládala. Když totiž bývalá studentka střední katolické školy v roce 2005 poznala slavného Cruise, nebyla ve světě filmu úplnou začátečnicí. Pozornost Hollywoodu upoutala už jako teenagerovská hrdinka v populárním seriálu Dawsonův svět (1998). Sice jí chyběly jak zkušenosti, tak herecké vzdělání, ale Katie se chytře vydala cestou malých rolí po boku velkých herců.

Foto: Profimedia.cz

V akčním thrilleru Batman zabodovala jako jeho láska Rachel.

V Ledové bouři (1997) si zahrála s Kevinem Klinem a Sigourney Weaverovou, v duchařském dramatu Téměř dokonalý zločin byli jejími partnery Cate Blanchettová a Keanu Reeves (2000). Dva roky nato přišel vynikající thriller Telefonní budka, kde se ocitla ve skvělé sestavě s Colinem Farrellem a Kieferem Sutherlandem, následoval Zpívající detektiv s Robertem Downeym jr. (2003) a v akční krimi Batman začíná (2005) se zase objevila po boku Christiana Balea jako věčná Batmanova láska Rachel. Nejinak tomu bylo i v komedii Ženy v balíku (2008), kde hrála s Diane Keatonovou a Queen Latifah. V témže roce i úspěšně debutovala na Broadwayi ve hře Arthura Millera Všichni moji synové.

A tak, i když Tom by Katie raději viděl jen se Suri a s ním na cestách za jeho filmy, ona na své profesi trvá. A jak vidět, umí si prosadit svou. To už před lety potvrdil Paul Stupin, producent zmíněného Dawsonova světa, ve kterém Katie svou kariéru začínala. Řekl: „I přesto, že Katie svému milovanému manželovi a idolu v mnohém ustoupí, bát se o ni nemusíme. Má svou hlavu. Je bystrá, inteligentní a má ohromné zázemí v rodině.“ Měl, jak je vidět, pravdu.

Foto: Profimedia.cz

V bláznivé komedii Jack a Jill (2011) s Adamem Sandlerem.

Po narození Suri totiž Tom, který chce ještě syna, tlačil na Katie, aby to bylo co nejdříve. Myslí si, že další přírůstek do rodiny dluží jak jemu, tak jejich dceři. Katie svého manžela chápe, a protože je sama z pěti dětí, také nechce, aby Suri vyrůstala jako jedináček. Chce ale také pracovat.

„Suri se věnuji pořád. Na další dítě mám ale čas. Nejsem jediná žena, která má dítě a pracuje, a já jsem herečka. Jsem si jistá, že teď už zvládnu obojí,“ tvrdí třiatřicetiletá Katie.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise s manželkou a malou Suri v Brazílii

Není to také jediná věc, kde si prosadila svou. Ačkoli rok po svatbě v roce 2006 sama přestoupila na scientologickou víru s tím, že věděla, jak je pro Toma důležitá, Suri dala později zapsat do katolické školky, protože jako katolička sama vyrůstala. V tomto směru dala Katie očividně víc na své rodiče – otce Martina, advokáta z Toleda v Ohiu, a matku Kathleen, která se o velkou domácnost s pěti dětmi starala. A Tom po bouřlivé diskusi s jejím rozhodnutím nakonec souhlasil.

V roce 2008 Katie uvedla na trh svou první kolekci dámského a dětského oblečení. Jak ona, tak Tom jsou značkovou módou posedlí, nešetří ani na Suri. A Katie se netají tím, že by nadále ráda dceru oblékala podle svých představ. Velký vliv na ně v tomto směru mají jejich nejlepší angličtí přátelé, manželé David a Victoria Beckhamovi, kteří rozjeli vlastní módu ve velkém.

Reklama

Související témata:

Související články

Diety celebrit: Jak hubne Tom Cruise

Toma Cruise lze zařadit mezi známé a velmi slavné herce. V jeho filmech, jako je například kultovní Top Gun nebo v sérii Mission Impossible, ženy mohly...

Výběr článků

Načítám