Hlavní obsah

Katie Holmesová: Nechci, aby se na mě úplně zapomnělo jako na herečku

Právo, Jana Rovenská

Třetí manželka Toma Cruise, herečka Katie Holmesová, se několik let plně věnovala dceři Suri. Teď se znovu pustila do natáčení, a navíc i do módy.

Foto: Profimedia.cz

Katie Holmesová nechce zůstat jen manželkou Toma Cruise.

Článek

U filmu si žánry očividně nevybírá. Právě dokončila komedii The Extra Man (Muž navíc) a filmuje horor Don’t Be Afraid of the Dark (Neboj se tmy).

V krátké době také uvede na trh svou první kolekci ženského a dětského oblečení. Jak ona, tak Tom jsou značkovou módou posedlí, nešetří ani na tříleté Suri. A Katie se netají tím, že by nadále ráda dceru oblékala podle svých představ.

Velký vliv na ně v tomto směru mají jejich nejlepší angličtí přátelé, manželé David a Victoria Beckhamovi, kteří rozjeli vlastní módu ve velkém. Ti ale paradoxně zapříčinili i první rozpory mezi sedmačtyřicetiletým Tomem a třicetiletou Katie. Mají totiž tři syny a právě na ně v dobrém slova smyslu Tom žárlí. Chtěl by také syna a tlačí na Katie, aby to bylo co nejdříve. Myslí si, že další přírůstek do rodiny dluží jak jemu, tak jejich dceři.

Foto: Profimedia.cz

Katie se svou rodinou.

Na další dítě má čas

Katie svého manžela chápe, a protože je sama z pěti dětí, také nechce, aby Suri vyrůstala jako jedináček, chce si ale na čas od mateřských povinností odpočinout. „S výjimkou natáčení jediného filmu jsem byla s dcerou doma, teď chci pracovat. Na další dítě mám čas. Také nechci, aby se na mě úplně zapomnělo jako na herečku,“ říká.

Není to však jediná věc, ve které s manželem nesouhlasí. Nedávno mu oznámila, že dá zapsat Suri do katolické školky, protože jako katolička sama vyrůstala. V tomto směru dala Katie očividně víc na své rodiče, otce Martina, advokáta z Toleda v Ohiu, a matku Kathye. Tom si sice velmi přál, aby dcera byla vychovávána ve scientologické víře, po bouřlivé diskusi s jejím rozhodnutím ale nakonec souhlasil.

Přitom to není tak dávno, co se Katie Tomovi ve všem podřizovala. Hned po svatbě v roce 2006 také přestoupila na scientologickou víru s tím, že ví, jak je pro Toma důležitá, a že je scientologie i pro ni velmi vzrušující.

Má svou hlavu

Zajímavé je, jak na to tehdy reagovali ti, kteří ji znali. Za všechny nejlépe to vystihl Paul Stupin, producent televizního seriálu Dawsonův svět: „I přesto, že Kathie svému idolu ustupuje, bát se o ni nemusíme. Má svou hlavu. Je bystrá, inteligentní a má ohromné zázemí v rodině.“ Měl, jak je vidět, pravdu.

Když bývalá studentka střední katolické školy v roce 2005 poznala slavného Cruise, nebyla ve světě filmu úplnou začátečnicí. Jméno si udělala jako teenagerovská hrdinka ve zmíněném Dawsonově světě (1998), tam si jí všimli v Hollywoodu.

Katie chyběly jak zkušenosti, tak herecké vzdělání, ale chytře se vydala cestou malých rolí po boku velkých herců. V duchařském dramatu Téměř dokonalý zločin (2000) byli jejími partnery Cate Blanchetová a Keanu Reeves, za dva roky se ve vynikajícím thrilleru Telefonní budka ocitla ve skvělé sestavě s Colinem Farrellem a Kieferem Sutherlandem a v akční krimi Batman začíná (2005) se zase objevila s Christianem Balem jako věčná Batmanova láska Rachel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám