Hlavní obsah

Kapesní psíci patří mezi nejžádanější módní doplňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejnovější výzkum britského obchodního řetězce s domácími mazlíčky Sainsbury potvrdil, že od roku 2006 se zvýšil prodej maličkých psíků o neuvěřitelných 417 procent.

Foto: Profimedia.cz

Popularizátorka kapesních psů Paris Hiltonová

Článek

Enormní nárůst zájmu o tzv. kapesní pejsky má prý na svědomí dědička hotelového impéria Paris Hiltonová (27) a zpěvačka Britney Spearsová (26), které své psíky nosí jako módní doplněk v kabelce.

Ochránce práv zvířat Neal Devine však varuje, že pes nepodléhá módním trendům a má také své potřeby a práva.

"Je nemorální kupovat si psa jako módní doplněk. Pes je živý tvor, který má své fyzické a psychické potřeby. V posledních dvou letech se bohužel extrémně zvýšil prodej čivav a dalších miniaturních psích plemen, které jsou nezodpovědnými majiteli pořizovány pouze na okrasu," uvedl Devine s tím, že s tímto trendem přišla Paris a Britney, které své psíky berou v kabelkách všude s sebou, čímž jim způsobují psychickou újmu.

"Pes není hračka. Při jeho koupi musí lidé vždy zvážit, zda mu dokáží zajistit základní životní potřeby a nikoliv, zda jim bude ladit s barvou bot," dodal Devin, který by nejraději nošení psíků v kabelkách uzákonil jako trápení zvířat.

Reklama

Související články

Módní trendy vznikají s dvouletým předstihem

Právě v těchto dnech představují módní návrháři a oděvní tvůrci po celém světě své kolekce na nadcházející sezónu. Přitom to, co se bude nosit, vědí...

Nehty jako módní doplněk

Patříte mezi ty ženy, které se touží stále zdokonalovat? Zkuste třeba vylepšit design nehtů, pohrát si s detaily. Tak lze osobnost ještě více podtrhnout.

Výběr článků

Načítám