Hlavní obsah

Julia Robertsová: Mám tři krásné děti, milujícího manžela a jsem šťastná

Právo, Jana Rovenská

Zlá královna, kterou bravurně zahrála oscarová Julia Robertsová ve svérázném filmovém zpracování pohádkové Sněhurky, se bez kouzelného zrcadla neobejde. Ve skutečném životě ho ale charismatická herečka, která letos oslaví pětačtyřicítku, klidně oželí.

Julia Roberts

 
Článek

„Moje královna je závislá na své kráse a se skutečnou podobou se těžce potýká. Má jednu nevlastní dceru, kterou nenávidí, jinak nemá nikoho, kdo by ji miloval, má ale spoustu času, aby se v zrcadle pozorovala. U mě je to naštěstí naopak,“ říká s úsměvem. „Mám tři krásné děti a milujícího manžela, kteří mi dávají spousty lásky, jsem šťastná. Ale na to, abych se sledovala v zrcadle, mi opravdu čas nezbývá. Do něho se podívám tak nanejvýš ráno, když si čistím zuby, jinak svůj image neřeším,“ prozrazuje.

Svým ratolestem se plně věnuje. „Hodně si s nimi hraju, moc ráda pro ně totiž pořád něco vymýšlím. Každý den s nimi je jiný. Někdy je to víc zábavné, někdy víc pracovní, jistě ale vím, že s nimi se už nikdy v životě nudit nebudu,“ odtuší s tím, že děti jsou její největší radost.

Foto: Profimedia.cz

Na procházce s manželem Danielem Moderem a jejich dvojčaty.

Nedávno ale při populární show Ellen DeGeneresové přiznala, že má jednu nectnost - svoje ratolesti, sedmiletá dvojčata Hazel a Phinnaeuse a čtyřletého Henryho, ráda straší. „Když slyším, že přicházejí, a nevědí, kde v domě jsem, schovám se do tajného místa v jejich pokoji a vyskočím na ně, když vejdou. Vždycky se hrozně leknou a sotva popadnou dech, pak se všichni společně smějeme. Musím s tím ale přestat, abych je jednou nevylekala příliš,“ dušuje se.

Na každého ale jednou dojde - moderátorka totiž dala herečce ochutnat její vlastní medicínu. Když odcházela z maskérny, Ellen se schovala a vybafla na ni. Julia se lekla tolik, že prohlásila, že s tím strašením dětí doma už přestane. I když se slavná kráska s uhrančivýma očima poslední roky většinu času věnuje rodině, tvrdí, že vlastně nikdy filmovat nepřestala.

„Jistěže se můj život kvůli rodině změnil a pracuji méně, ale já jsem to v podstatě s prací nikdy nepřeháněla. Myslím tím, že bych bezmyšlenkovitě natáčela jeden film za druhým. Hned po Pretty Woman jsem si totiž uvědomila, že si musím filmy hodně pečlivě vybírat. A i když jsem tehdy neměla o nabídky nouzi, další dva roky jsem se ve filmu neobjevila.“

Foto: HCE

Ve Sněhurce s talentovanou Angličankou Lily Collinsovou.

Tenkrát, jak říká, udělala, co se její kariéry týče, asi tu nejmoudřejší věc na světě. „Pochopila jsem, že na roli si klidně můžu počkat, a začala jsem si budovat vlastní kariéru podle své hlavy. Musím přiznat, že to funguje dodnes,“ konstatuje rodačka ze Smyrny v Georgii. Za svou pětadvacetiletou kariéru přesto natočila skoro padesát filmů.

O Julii se říká, že učaruje každého. „Když se natáčela Nevěsta na útěku, prosili lidé Gerea o podpis,“ vzpomíná Juliin přítel, režisér Gary Marshall. „Na Julii se ale jen zbožně dívali, někteří měli dokonce v očích slzy. Tuhle reakci jsem viděl v životě jen s princeznou Dianou.“ To, co Julia nezná, je přetvářka. Nedávno řekla před sálem nabitým fanoušky: „Uklidněte se. Je spousta lidí, kteří mě nemohou ani vystát. To je ale přece normální.“

Mezi starými kamarády, sousedy či kolegy se cítí stejně dobře jako na červeném koberci. Když se točil film Mexičan, kde se seznámila se svým současným manželem, kameramanem Danielem Moderem, Julia strávila deset dní na místě Real De Catorce ve středním Mexiku. V místním hotýlku, kde bylo víc chřestýšů než hostů, nechala uvařit pro celý štáb mexická jídla, která připravoval sám šéf. O víkendech popíjela margaritu a jezdila se štábem opékat maso v přírodě. Podle členů štábu si to vyloženě užívala.

Julia nikdy nezapomněla, odkud pochází - už před lety darovala 50 000 dolarů základní škole, která je nedaleko jejího ranče v Taosu v Novém Mexiku, aby si postavila hřiště na atletiku. Měla jedinou podmínku - škola ho po ní nesměla pojmenovat. Poslední roky pomáhá dětem nemocným s nervovou vadou zvanou Rett syndrome, která negativně ovlivňuje rozvoj mozku u novorozenců.

Foto: Falcon

Milujícího partnera si ve snímku Jíst, meditovat, milovat zahrál Španěl Javier Bardem.

„Síla její slávy je podivuhodná,“ říká newyorský právník Davis Brodsky, jehož dcera Abigail se objevila po Juliině boku v dokumentu natočeném k této nemoci. „I když vyrůstala v rozvedené rodině se třemi dětmi, Julia vždycky věděla, co chce. V osmnácti opustila Smyrnu a vydala se do New Yorku, chtěla se stát herečkou. Dva roky nato už zářila v Pretty Woman a ve filmech září dodnes,“ dodává k tomu Juliin učitel angličtiny z rodné Smyrny.

Z herečky se v posledních letech stala i velká bojovnice za ekologii. Hodně ji v tomto směru ovlivnila její Oscarem a dalšími cenami ověnčená role Erin Brockovich, aktivistky v hnutí za ochranu životního prostředí.

Foto: Profimedia.cz

V životopisném dramatu Erin Brockovich s kalifornským rodákem Aaronem Eckhartem.

„Podporuji ekologická hnutí a dělám vše pro to, aby i ostatní o životním prostředí víc přemýšleli. Jezdím v hybridním autě, kupuji biopotraviny, prostě se snažím, abych přírodu co nejméně zatěžovala a poškozovala. Začíná to zdánlivými maličkostmi, u nás už tím, aby odpad po pětičlenné rodině byl co nejmenší.“

O tom, že jde sama příkladem, svědčí i její dům z recyklovaných materiálů, který si postavila v Malibu. Podlahy jsou z bambusu a vyhřívá ho sluneční energie. Julia si ho koupila za dvacetimiliónový honorář, který v roce 2000 dostala právě za oscarovou Erin Brockovich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám