Hlavní obsah

Jaro v pánských skříních

Právo, Jana Tomsová

Alespoň malá změna šatníku je občas prospěšná každému muži, i když tvrdí, že na "hadry" si nepotrpí a nic nepotřebuje. V nových jarních trendech je leccos, co by mohlo zlákat jak pány spíše konzervativní, tak jejich pravý opak.

Článek

Na kolekcích připravených pro muže je jasně vidět, že za své vzal takzvaný dirty look, česky řečeno špinavý vzhled. Pryč je zdání nedbalosti a nastává čas elegance.

Slovo návrháře

"Módní tvůrci tentokrát čerpali z 80. let minulého století, kdy měla přednost čistota střihu a umírněnost ve výběru barev," říká Jakub Šejnoha, návrhář společnosti Pietro Filipi. "Znamená to, že se budeme setkávat se širokou škálou odstínů šedé, od světlé až po tmavou grafitovou. Na oděvech ze lnu a bavlny však budou dominovat přírodní tóny. Živější barvy najdou uplatnění spíše jako doplňkové.

Mnohé muže to možná nepotěší, ale výrazně se opět prosazují obleky a přehlédnout se nedá návrat smokingů. Stále aktuální jsou saka kombinovaná se lněnými a bavlněnými kalhotami včetně džínových. Moderního vzhledu je často dosaženo míšením syntetických sportovních materiálů s klasickými přírodními. Zajímavé jsou tkaniny s lesklými úpravami a zdrsněným povrchem. Vnášejí do módy určitou uvolněnost a možnost osobního vyjádření prostřednictvím oblečení," doporučuje mužům návrhář.

Nemělo by ujít pozornosti

* Do popředí zájmu vystupují košile. Některé se nosí přes kalhoty a mohou zastupovat letní sako. Staronovým detailem jsou klubové znaky na kapsách a horkou novinkou potisky na jednom rukávu.

* Atraktivní černobílá kombinace provází nejen oblečení, ale také všechny doplňky.

* Velmi důležité jsou funkční detaily - různě řešené kapsy, rozparky i jejich uzávěry, poutka a další maličkosti.

* Mezi tričky mají naprostou převahu modely s límečky.

* Na lehkých oblecích se hodně objevuje tenký tenisový proužek.

* Pruhovaný dezén převládá i na kravatách.

Reklama

Související témata:

Související články

Mužské klobouky a kabelky prožívají renesanci

Ještě přednedávnem byly pánské klobouky známkou usedlosti, zkostnatělosti a víceméně nucené serióznosti. Dnes je tomu právě naopak. Klobouky i kabelky začínají...

Výběr článků

Načítám