Hlavní obsah

Jaký outfit zvolit na letní svatbu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné počasí s sebou nese velké množství letních veselek. A pro mnohé svatebčany i náročný úkol, jak se zhostit dress codu. Zásadní je cítit se pohodlně. Úplně nejlépe uděláte, pokud vyberete kousek, ve kterém je vám dobře, nic vás neobepíná, nekouše, neshrnuje se. Co se týče bot, nejvhodnější jsou lodičky. Pokud v nich ale nemáte jistý krok, vyměňte je po obřadu za baleríny.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce svateb se odehrává právě v létě. Proto je vhodné volit lehké, vzdušné materiály.

Článek

U mužů je to o poznání snadnější, moc na výběr nemají. Obléknou klasické společenské kalhoty, doplní košilí, pro formálnější obřad i kravatou a samozřejmě sakem.

Ženy si mohou s oblečením více pohrát, mohou volit oblíbené barvy, přizpůsobovat styl duchu, ve kterém se svatba nese. Nesvazují je téměř žádná pravidla, snad až na jedno.

Jejich oděv by neměl obsahovat bílou barvu, která je výsadou nevěsty. Ani černá není příliš vhodná, je považována za neveselou barvu, která se hodí spíše na pohřeb.

Formální antika

Pokud víte, že nikoho nepohoršíte dlouhými šaty, vezměte za vděk anticky střiženým modelem se zajímavým zapínáním za krk. Krásná tělová barva bude slušet jak bronzové pokožce, tak i ženě, která má kůži bledou. Nechte vyniknout kouzlo nude odstínů a laďte s doplňky v podobném duchu.

Foto: Archiv firem

Psaníčko, Aldo, 1599 Kč. Lak na nehty, H&M, 149 Kč. Šaty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Sandályk na podpatku, Topshop, ifno o ceně v obchodě.

Výrazná divočina

Pokud víte, že si můžete dovolit výraznější šaty, zvolte například brčálově zelenou. Ta si dobře rozumí s rozvernou růžovou a doplňky s jemnými zlatými detaily.

Pokud novomanželský pár znáte a víte, že do dress codu svatebčanů nijak nezasahuje, ba co lépe, svatba se nese v uvolněném duchu, nebojte se zvolit výrazné barvy a klidně i lodičky se zábavným potiskem.

Foto: Archiv firem

Kabelka Dice, Zoot, 1049 Kč. Lodičky, Baťa, 799 Kč. Šaty, H&M, 1499 Kč. Náušnice, Takko, 199 Kč.

Kreativní veselice

K netradičním obřadům patří i netradiční outfit. Jestliže se chystáte na svatbu umělců nebo jiných kreativců, nebojte se na celku vyřádit. Můžete zvolit kolovou sukni a rafinovaně řešený krátký top od návrháře nebo designéra.

Pozor dávejte v případě, kdy znáte jen jednoho z novomanželů, nebo na veselce nebudete mít příliš známých. Pokud se ale chystáte mezi známé, a jste si svou volbou jista, vykročte z davu.

Foto: Archiv firem

Psaníčko, Dorothy perkins, Zoot, 539 Kč. Lodičky, Aldo, 2599 Kč. Top, Zuzana Kubíčková, 15300 Kč. Sukně Closet, Zoot, 1939 Kč.

Něžná romantika

S čím opravdu nikdy nešlápnete vedle, je kombinace stříbrné a tyrkysové, která vypadá naprosto úchvatně. Zkuste skládané šaty a boty na podpatku ve stejné barvě. Ideálně páskové sandálky, které se nevyzují.

Laďte se zajímavými šperky z bižuterie nebo butiku. Nezapomeňte, že na svatbu nepatří velká kabela, do ruky tak vezměte barevné psaníčko.

Foto: Archiv firem

Náušnice, Lindex, 99 Kč. Sandálky, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Šaty, Topshop, info o ceně v obchodě. Prsten Pandora, info o ceně v obchodě. Psaníčko, Marks@Spencer, info o ceně v obchodě.

Zlatá a stříbrná jdou dohromady

Formálně a přesto v barvách? I to jde. Volte jemné pastelové odstíny a laďte opět s neutrálními barvami. Protože je potřeba vyhnout se bílé, a černá v tomto případě také není úplně ideální, volte malou kabelku do ruky v jemné béžové a podobně barevné tělové lodičky.

Šperky opět záleží na vkusu nositelky. Nehodí se výrazné karnevalové bižuterní kousky. Pro slavnostní příležitosti využijte spíše zlato a stříbro. A pokud si mezi nimi nemůžete vybrat, nebojte se zvolit kombinaci obojího.

Foto: Archiv firem

Psaníčko Dorothy Perkins, Zoot, 539 Kč. Lodičky, Baťa, 1599 Kč. Šaty, Closet, Zoot, 1549 Kč. Náušnice, Michael Kors. Náramek, Tommy Hilfiger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám