Hlavní obsah

Jak vypadají nejpopulárnější šaty letošního léta

Novinky, lin

Pokud patříte mezi milovnice stylu a pravidelně sledujete trendy, pak by vaší pozornosti neměl uniknout módní kousek, který se stal horkou hvězdou internetu. Takzvané jahodové šaty neboli v originále „Strawberry dress“ si vysloužily vlastní hashtag a visí ve skříni většiny módních influencerek. Za jejich návrhem stojí mladá návrhářka Lirika Matoshiová původem z Kosova.

Foto: archiv návrhářky

Jahodové šaty jsou horkým trendem.

Článek

Ani batikovaná tepláková souprava, ani pohodlné pantofle na doma. Nejpopulárnějším druhem oblečení letošního léta se staly krásné, byť nepraktické tylové midi šaty v růžové barvě s volánky a třpytivými jahodami.

K vidění byly snad na všech sociálních sítích od Instagramu přes Facebook až po TikTok. A vysloužily si dokonce svůj hashtag pod názvem #StrawberryDress, pod kterým najdete přes jedenáct tisíc příspěvků.

Maxišaty, ideální kousek do parného počasí

Styl

„Myslím, že lidé vnímají moje šaty jako únik z běžného života,“ říká designérka Lirika Matoshiová pro New York Post, která střídavě žije v New Yorku a Kosovou, kde se nachází i hlavní zázemí pro její značku.

Samotný návrh šatů vznikl jako reakce na zamítnutou přihlášku na newyorskou školu Fashion Institute of Technology v roce 2016. A jedná se skutečně o sladkou pomstu, jelikož zájem o šaty je opravdu veliký – během deseti dnů letošního srpna se ve srovnání s červencem poptávka zvýšila o 738 %. A to i přesto, že šaty stojí 490 dolarů, tedy v přepočtu necelých 11 tisíc korun.

Minulý rok se těšily stejné popularitě černobílé puntíkované šaty ze španělského řetězce Zara za necelých 1500 korun. Značka poté uvedla na trh i jinak barevné varianty.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Maxišaty, ideální kousek do parného počasí

Srpnové teploty jako by chtěly dohnat chladný začátek léta. Tropické hodnoty nad třicítku proto nejsou ničím výjimečným. Jak se do tohoto tropického počasí...

Výběr článků

Načítám