Hlavní obsah

Jak sladit šálu s kabátem podle vévodkyně Kate

Novinky, Linda Humlová

Vévodkyně Kate, manželka britského prince Williama, je pověstná svým nezaměnitelným smyslem pro módu. Ať už si oblékne luxusní modely, nebo kousky z běžné konfekce, pokaždé vypadá elegantně a nadčasově. Každou zimu navíc dokazuje, že ani oblečení do chladného počasí nemusí být nudné. Inspirujte se jejím královským stylem.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate

Článek

Zimní šatník nemusí sestávat pouze z tmavých kousků. Své o tom ví i vévodkyně Kate, která svoji garderobu ráda obohacuje o barevné modely.

Nedávno například u příležitosti návštěvy zámku v Cardiffu oblékla dlouhý klasický kabát v červené barvě od její oblíbené značky Alexander McQueen. Ostatně stejnou značku volila i u svých svatebních šatů.

Vypasovaný kabát v délce po kotníky pak umně doplnila šálou s tartanovým vzorem. Skotská kostka, jak se tartanu přezdívá, se pyšní dlouhou historií, největší boom zažila až v 70. letech minulého století, kdy se stala součástí hudebního a také módního punkového hnutí, pro které byly typické roztrhané punčochy, kožené „křiváky“, trika s obrázky kapel a právě kostkovaný vzor.

Objevte kouzlo tartanu, vzoru s příběhem

Styl
Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate vyrazila na návštěvu zámku v Cardiffu v dlouhém červeném kabátu od návrháře Alexandera McQueena, který doplnila o tartanovou šálu.

Výhodou tartanové kostky je, že je sama o sobě výrazná, a proto ji nejlépe doplňují jednoduché jednobarevné kousky.

Vyzkoušejte například po vzoru Kate kombinovat klasickou tartanovou červeno-bílo-černou šálu s červeným kabátem a outfit doplnit klasickými černými doplňky v podobě elegantní kabelky a kozaček.

Foto: archiv firem

Kabát, Gant, 13 899 Kč. Zleva šály, Zalando, 540 Kč. Medicine (prodává Answear), 259 Kč. Medicine (prodává Answear), 259 Kč. H&M, 399 Kč. Rukavice, Wittchen, 1495 Kč

V jiné barvě

V případě, že si na červenou netroufnete, nebo si myslíte, že vám nesluší, pak se poohlédněte po jiné barevné kombinaci.

Skvěle vypadá například temně olivový kabát ve spojení se zelenou tartanovou šálou a ladícími koženými rukavičkami nebo béžová varianta s výraznější šálou.

Hledá se kabát. Značka: teplý, stylový a lichotivý

Styl
Foto: archiv firem

Kabát, Filippa K (prodává Zalando), 10 800 Kč. Šály zleva, Camel Active, 1699 Kč. Camel Active, 1399 Kč. Medicine (prodává Answear), 259 Kč. Medicine (prodává Answear), 259 Kč. Kožené rukavice, Wittchen, 1559 Kč

Při výběru jen pamatujte na to, aby se barva kabátu objevovala i alespoň v jedné kostce nebo byla v podobném barevném tónu, tím docílíte perfektního sladění.

Foto: archiv firem

Kabát, Ivy & Oak (prodává Zalando), 8899 Kč. Šály zleva, Gant, 1799 Kč. Gant, 1799 Kč. Gant, 1799 Kč. H&M, 399 Kč. Rukavice, Marks & Spencer, 649 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Z šatníků hvězd: Stylové kabáty

Ranní mrazíky už nejsou ničím výjimečným a teploty klesají stále níže. Je proto nejvyšší čas pořídit si nový kabát, který zahřeje, je stylový a vydrží ve vašem...

Výběr článků

Načítám