Hlavní obsah

Jak přirozeně zvýšit své šance na otěhotnění

Novinky, lin

Problém s početím má dnes jeden z osmi párů. Na řadu tak přicházejí různé tipy a rady, jak přirozeně pomoci. Od těch pochybných, jakými jsou milování při úplňku či popíjení sirupu proti kašli, až po ty vědecky podložené, které mohou skutečně pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jelikož se většině párů nedaří otěhotnět hned a další pokusy jsou pro ně velmi stresující a frustrující záležitost, sexuologové přišli se svými tipy, které pomáhají, ale zároveň jsou zábavné a vzrušující.

1. Nezabíjejte romantiku

Otázka sexuální plodnosti působí na sexuální život jako jeden velký strašák. Páry, a obzvláště pak muži, se často stávají oběťmi „noci s velkým N”, která symbolizuje dobu, jenž je ideální k početí. Tím vztah přichází o romantiku a sex se stává stresujícím. Přestože nebyl vztah mezi stresem a plodností nikdy jasně definován, většina odborníků se shoduje, že napjatost ve vztahu nedělá dobrotu.

Stres totiž ovlivňuje ženské hormony, které mají vliv na období ovulace, během kterého v těle ženy pomalu sestupuje vajíčko, aby mohlo být oplodněno. Výzkumy také naznačují, že stres snižuje kvalitu u mužských spermií, což z nich činí pomalejší plavce.

Proto přestaňte plánovat, začněte se opět milovat ne proto, že toužíte po otěhotnění, ale protože toužíte po sobě. Začněte si milování opět užívat.

2. Druhé kolo

Podle odborníků by se páry měly inspirovat studií z roku 2015, která přišla s velmi zajímavým zjištěním. Muži, kteří vyvrcholí dvakrát během jedné hodiny, mají větší šanci, že svou partnerku oplodní. Spermie z „druhého kola” jsou totiž rychlejší a mají tak lepší šanci na úspěch. Podle britského výzkumu se dokonce šance na otěhotnění zvýšila po druhé ejakulaci o šest až 21 procent.

„Spermie z druhé ejakulace jsou evidentně zdravější a pohybují se rychleji, což je důležitější než velká koncentrace spermií v ejakulátu,” vysvětluje pro Daily Mail doktor Zaher Merhi. Zároveň ale upozorňuje, že čím více muž ejakuluje, tím je jeho ejakulát slabší. To znamená, že se nedoporučuje mít sex každý den, pokud chcete zvýšit šanci na to, že dojde k oplodnění.

„Je to stejné jako ve válce. První vlna pěšáků má daleko větší šanci, že zemřou, než je tomu u druhé vlny,” dodává Merhi. Ačkoliv by se mohlo zdát, že tím je problém vyřešen, není tomu tak. Ne každý muž je totiž schopen dvou vyvrcholení v tak krátkém časovém horizontu, jako je jedna hodina.

3. Zapomeňte na kalendář

Problémy s plodností mohou u mužů způsobit problémy s erekcí. Sex se pro ně stává jen úkolem bez špetky potěšení, které by měl za normálních okolností přinášet. Zde platí jediná rada, klidně dál sledujte váš ovulační kalendář, ale nezapomeňte mít sex i v době, kdy třeba nejste plodná. Věnujte se sami sobě a udržujte ve vztahu vášeň a romantiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám