Hlavní obsah

Jak poznat pravou lásku

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahová expertka Samantha Jayneová se rozhodla poodhalit společné znaky silného a pevného vztahu. Podle ní je daleko důležitější řeč těla než slova. Mezi největší příklady lásky patří hlavně případy, kdy se partner za druhého postaví, a to před rodinou či přáteli.

Foto: Profimedia.cz

Opravdová láska se nepozná ze slov, ale hlavně z činů.

Článek

Zamilovanost je krásný pocit, velký životní krok. Horší je, pokud si člověk uvědomí, že je láska ve vztahu pouze jednostranná. Jak to poznat?

Podle odbornice mají úspěšné a dlouhotrvající svazky několik společných znaků, podle kterých se dá poznat, jak je vztah pevný a zda spolu lidé vydrží.

Hraje to?

Krásně se přijímají dárky jako květiny, víno nebo šperky. Odbornice ale říká, že to nemusí automaticky znamenat, že je do vás partner zamilovaný. „Někdy, když si lidé nejsou jisti svými city, snaží se svou náklonnost projevit dary,“ řekla pro Daily Mail Australia. Dodala, že pokud se slova neshodují s činy, jde o velké znamení.

„Někdo může vyznání ´Miluji tě´ slýchat několikrát denně a dostávat spoustu dárků. Bohužel jsou i případy, kdy to partner dělá, protože ví, že o to ten druhý stojí. A to, aniž by to tak opravdu cítil.“

Chce s vámi trávit čas?

Pokud se dají lidé dohromady, jejich hlavním zájmem je trávit co nejvíce času pohromadě. Postupem času ale s počáteční zamilovaností vymizí částečně i vášeň a každý si čas od času jde svou cestou.

„Trávení společného času je k nezaplacení. Lidé jsou zaneprázdněni prací, povinnostmi, ale pokud jsou i tak stále schopni spolu trávit volný čas, a navíc je to i společný zájem obou, je to znak toho, že spolu doopravdy chtějí být,“ říká odbornice.

Zajímá se?

Rozhodování, kdy představit nového partnera po vašem boku rodině, bývá častokrát velmi napínavé. Vztahová expertka říká, že i chování rodiny může o vztahu leccos napovědět.

„Někdo, kdo vás má opravdu rád a komu na vás záleží, se bude soustředit i na nepatrné znamení lásky mezi vámi a vaším novým protějškem.“ To v praxi znamená, že váš vztah může zhodnotit i někdo třetí, nekritickým, láskou nezamlženým pohledem.

Zároveň odbornice říká, že pokud člověk doopravdy miluje, bude se zajímat o setkání s rodiči nebo přáteli svého protějšku. Zkrátka projeví všeobecný zájem nejen o milovanou osobu, ale i o její zájmy, prostředí, kamarády atd. Souvisí s tím ale i daleko více věcí.

Pokud se potkají dva lidé, z nichž jeden bude milovat sport, například fotbal, zatímco druhý (žena) k němu má odmítavý vztah, láska se dá neverbálně vyjádřit například i tak, že bude i tak zájem partnera nejen respektovat, ale i podporovat.

Zastane se vás?

Někdy to může vypadat, že u svého partnera zastáváte takzvaně „druhé housle“. A to rozhodně není dobré znamení. „Je třeba si být vzájemnou oporou, vědět, že partner tu pro vás bude vždycky, když se na něj budete potřebovat spolehnout.“

V případě, že se za vás drahá polovička postaví, zastane se vás, bude vás chránit například tváří v tvář potencionální tchyni nebo hájit před vlastním kamarádem, je to podle odbornice na vztahy doopravdy dobré znamení toho, že vás skutečně věrně miluje.

Jste tým?

V době, kdy je trendy svůj osobní život takřka nepřetržitě sdílet s ostatními na sociálních sítích, není nic neobvyklého, že některé páry neustále na internet nahrávají zamilované fotky, posílají si virtuální srdíčka a píší láskyplné statusy. Jenomže na tom tak moc nezáleží. Nejdůležitější je to, co nikdo jiný než vy dva nevidí. Ten neochvějný pocit, že společně s partnerem tvoříte fungující a sebevědomou jednotku.

„Jednou ze skutečně důležitých věcí je to, zda sami sebe vidíte jako tým. Jestli se slučují vaše sny a jestli na splnění cílů můžete pracovat společně,“ říká Samantha Jayneová.

„A když už jsme se dostali k budoucnosti, když se nad ní zamyslíte, vidíte jen sami sebe, nebo i partnera (partnerku)? To také hodně napoví.“

Mluvíte jazykem lásky?

Slova, tedy to, co druhému říkáme, jsou moc důležitá. Podle odbornice ale skutečné city nevyjadřujeme pomocí vět, dává je za nás najevo naše tělo.

„Velmi funguje řeč těla, především způsob, jak na vás drahá polovička kouká. Hodně poznáte i z dotyků, ale ne z těch sexuálních. Velkou roli hrají letmé dotyky, hlazení, něžnosti.“

Závěrem dodává, že znakem lásky je i to, pokud vám polovička dává najevo, že jí při odloučení chybíte. „Lidé se do sebe paradoxně zamilovávají daleko více a intenzivněji ne když jsou spolu, ale pokud se na nějaký čas odloučí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám