Hlavní obsah

Jak nosit džínové sukně podle posledních trendů

Novinky, Eva Dvořáková

Džínovina je velkým trendem, který možná nikdy nevyjde z módy. Po sychravém podzimu a chladné zimě střídá nejběžnější kousek daných ročních období (džíny) jejich ženštější obdoba, džínové sukně. Ty se s trochou snahy dají obléknout jak elegantně a společensky, tak i rozpustile a bohémsky.

Foto: Profimedia.cz

Džínové sukně v podání slavných tváří

Článek

Stejně jako minulý rok, i letos se nosí všechny délky džínových sukní. Od mini až po délku po kotníky. Nejžhavějším trendem jsou modely se zapínáním vpředu na knoflíky vyvedené v retro áčkovém střihu.

Zejména díky tomuto tvaru si daný typ sukně mohou dovolit všechny ženy, bez ohledu na to, kolik kilogramů jim ukazuje ručička na váze.

Hippie styl pro všechny

Světlý denim v krátké variantě, nakombinovaný v hippie festivalovém stylu, se rozhodně hodí pro mladé dívky a dámy štíhlé postavy. Společně s dalším horkým trendem, halenkou s volánky bez rukávů, je jasným must have letošního léta. Doplnit lze náhrdelníkem s peříčky a botami s otevřenou špičkou. K podrážce bot bude skvěle ladit jutová kabelka.

Korpulentnější dámy by měly vybírat modely z tmavého denimu s délkou do půlky stehen, anebo až ke kolenům. Ladit ale mohou úplně stejně jako v předchozím případě.

Foto: Archiv firem

Náhrdelník, H&M, 799 Kč. Jutová kabelka, H&M, 899 Kč. Sukně, H&M, 599 Kč. Top, H&M, 399 Kč. Baleríny, Toms, 2340 Kč.

Kancelářská elegance

Elegantně v džínové sukni do kanceláře? A proč ne. Pokud ji sladíte s vhodnými doplňky, nemusíte se neformálnosti vůbec bát. Vezměte si na pomoc neutrální bílou barvu, která volnočasovost sukně pozvedne na elegantní úroveň. A navíc se toto jaro a léto hojně nosí.

Zkuste zavinovací košili nebo halenku s jemnými pruhy sladit s džínovou pouzdrovou sukní po kolena, nejlépe zastrčit přímo do ní. Jak dál? Pokud to předepsaný dress code vyžaduje, obujte bílé lodičky. K nim slaďte i decentní úzký pásek, který krásně na denimu vynikne. Nezapomeňte ani na kratší sáčko, které je v kanceláři nezbytností.

Foto: Archiv firem

Košile, Orsay, info o ceně v obchodě. Lodičky, Baťa, 1599 Kč. Sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Sáčko Naf Naf, Glami, 2479 Kč. Pásek, Orsay, info o ceně v obchodě.

Podle posledních trendů

Dalším z velkých trendů letošního roku jsou metalické odstíny. Nejvíc pak stříbrná a barva benzinové skvrny. Právě s takovou můžete obléknout originální džínovou sukni a doladit ji bílou společenskou košilí. Na košili pak oblékněte šedý svetr s flitrovou aplikací a nezapomeňte u krku pěkně vyrovnat límeček.

Studené metalické odstíny si nejvíce rozumí samy se sebou. Proto se nebojte do barvy kovu ladit i zbytek doplňků, jako jsou hodinky, šperky či tenisky, sluneční brýle, ale třeba i kabelku, batoh nebo psaníčko.

Foto: Archiv firem

Svetr, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Brýle, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě. KOšile, H&M, 399 Kč. Boty, Adidas Originals Superstar, 2399 Kč.

Etno paráda

Maxisukně nemusí být nutně jen z textilních vzdušných materiálů. Zkuste klasiku vyměnit za maxi džínovinu, uvidíte, že vám prokáže velkou službu. Kousek s vysokým pasem kombinujte s trendy crop topem, krátkým trikem po pupík, v bordó krajce anebo jiném sytém odstínu.

Do volného dekoltu se hodí výrazný etno šperk. Celý volnočasový outfit lze doplnit ještě sandálky s třásněmi a velkým maxikloboukem s geometrickými vzory. Co se týče doplňků, povoleno je vše s třásněmi, korálky, krajkou i třpytivým zdobením.

Foto: Archiv firem

Šperk na krk, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Boty, CCC, 399 Kč. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě. Top, New Yorker, 349 Kř. Klobouk, Orsay, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám