Hlavní obsah

Jak na ochablé poprsí

Novinky, Dana Sokolová

Ňadra patří mezi ženské přednosti, jež symbolizují mateřství, ale také sexuální přitažlivost. Přestože ženy nejčastěji řeší velikost svých ňader, z pohledu sexuality je mnohem důležitější jejich tvar a pevnost. Poradíme vám, jak předcházet ochabnutí poprsí, ale také jak s tímto problémem bojovat.

Foto: Profimedia.cz

Z pohledu sexuality hraje prim tvar a pevnost poprsí.

Článek

Ňadra tvoří kromě mléčné žlázy, tukové a svalové tkáně, jež ukrývá velmi jemná a tenká pokožka. Ta velmi snadno reaguje na hormonální změny, sluneční paprsky, změny hmotnosti, špatné držení těla, chemické látky obsažené ve vodě, ale i věk.

Čím víc je pokožka zatěžována těmito negativními vlivy, tím víc se narušuje její pružnost, která propůjčuje pokožce mladistvý vzhled. Proto je tak důležité o krásný dekolt pečovat.

1. Správné držení těla a dýchání

Pokud žena touží po krásném dekoltu, naprostou samozřejmostí by pro ni mělo být správné držení těla. Rovná záda dekolt zvýrazní, ale také zpevní, což může ještě umocnit občasné hluboké dýchání.

2. Posilování prsních a zádových svalů

Existuje celá řada posilovacích cviků na prsní i zádové svaly, nicméně nejlepším sportem je plavání. Styl prsa posílí všechny svaly spjaté s krásným poprsím.

Nejjednodušší cviky pro posílení prsního svalstva
1. Tlak na prsa - Postavte se zpříma proti zdi a opřete se o ni nataženýma rukama. Potom tlačte proti zdi tak silně, jak jen můžete, jako byste jí chtěli pohnout z místa. Vydržte tlačit deset sekund, poté se uvolněte a protřepejte ruce. Cvičení opakujte desetkrát za sebou.
2. Zapojte lokty - Postavte se zpříma, ohněte ruce lehce v lokti a položte je na kyčle. Pak se pokuste dotknout oběma lokty za zády. Pohyb nesmí být škubavý, ale spíše pomalý a plynulý. Takto napínejte svaly 10 až 15 sekund; opakujte osmkrát.
3. Dlaně - Přiložte své dlaně proti sobě před hrudníkem a tlačte jimi proti sobě tak silně, jak jenom dokážete, po dobu tří až pěti sekund. Opakujte desetkrát.
4. Plavání na sucho - Postavte se zpříma čelem ke zdi a pevně se k ní přitiskněte. Zmáčkněte prsní svaly a provádějte pohyby, jako byste plavala styl „prsa“. Udělejte sto pomalých temp, prsní svaly mějte stále napjaté.

 3. Blahodárné masáže

Za nejjednodušší formu masáže pokožky ňader lze považovat střídavé sprchování - teplou a posléze studenou vodou.

Poté je dobré ňadra namasírovat speciálními zpevňujícími přípravky. Do rukou si naneste krém a lehkými krouživými doteky ňadra masírujte tak dlouho, dokud se krém zcela nevstřebá. Pokud tento rituál budete opakovat ráno i večer, výsledky se velmi brzy dostaví.

Jemná masáž dekoltu
1. Pravou dlaň položte na levý prs a lehkým tahem ji veďte až nahoru k levému rameni.
2. Při druhém masážním tahu zapojte obě dlaně. Jednou dlaní veďte tah cikcak od spodní části prsu k bradavce. Druhou dlaní se, opět cikcak, masírujte od klíční kosti směrem dolů k bradavce.
3. Pravou dlaň přiložte na spodní vnější okraj levého prsu a tah veďte přes vnitřní okraj, šikmo k rameni. Pak dlaní lehce sklouzněte dolů do výchozí polohy.
Každý z tahů proveďte přibližně desetkrát.

V některých salónech doporučují pro zpevnění a vypnutí kůže na prsou speciální přístroje jako je například Vacupress či nejrůznější myostimulátory.

Vacupress prý dokáže tzv. utáhnout pokožku. Pomocí speciální baňky a přesně nastaveného podtlaku se zaktivuje lymfatický systém, který urychlí odplavování toxinů z těla. Tím dojde nejen k pročištění a zjemnění pokožky, ale i k jejímu napnutí. Povolená prsa se tak viditelně zpevní.

Masáž pomocí myostimulátoru zase prostřednictvím pohárků s elektrodami stimuluje krevní oběh v oblasti prsou, čímž dochází ke zlepšení prokrvení pokožky, což má za následek obnovu pevnosti ňader.

4. Zázračné účinky bylin

Pevného poprsí lze také dosáhnout pomocí bylin, které dovedou působením na žlázy s vnitřní sekrecí vyrovnávat hladinu ženských hormonů v těle.

Ženy mají hned několik možností:

  • macerát šalvěje - lžíci sušené šalvěje dáte do 250 ml vody, necháte přes noc odstát a pak pijete každé ráno na lačný žaludek 30 minut před jídlem.
  • šťáva z kořene anděliky - 3x denně 10 kapek do sklenice vody nebo do džusu z jablka, citronu, pomeranče nebo grepu
  • přípravek Beauty Bust Balance, který obsahuje vyváženou směs rostlinných a bylinných výtažků, jež vyrovnávají hormonální výkyvy, podporují zdravou rovnováhu organismu a také růst prsou.

 5. Pomoc plastických chirurgů

Modelace ochablých prsů je podle chirurgů vždy velmi efektní.

"Podstatou operace je vysunutí nízko uložených dvorců do normální polohy a zmenšení nadbytečného kožního krytu pod dvorcem. U prsů s výraznou ztrátou objemu žlázy využíváme celý přebytečný kožní kryt pod dvorcem (po odstranění nejpovrchnější vrstvy kůže) k doplnění obsahu novotvořeného prsu. Tím získáme prs mladistvě vyhlížející a budící dojem prsu většího. Záleží však vždy – jako při jiných vadách – na podrobném rozboru stupně vady prsů a na zkušenostech plastického chirurga, jaký postup si zvolí, aby konečný výsledek byl pro tvar prsů co nejpříznivější. Výsledné jizvy po operaci se liší podle operačního postupu, který si plastický chirurg zvolí," vysvětluje plastický chirurg Jan Měšťák z kliniky Esthé.

Cena za modelaci ňader se pohybuje v rozmezí 20 - 40 tisíc. Záleží na rozsahu úprav a také délce hospitalizace.

Několik rad na závěr

  • Na projasnění pokožky dekoltu - obložte ňadra plátky citrónů a nechte působit pět minut. Opláchněte studenou vodou. Citrón pleť rozjasní a zpevní. Dobrou službu vám prokáže i tučný jogurt, který na deset minut nanesete na krk i dekolt.
  • Hubněte postupně, jestli dekolt něčím skutečně trpí, pak při prudkých váhových výkyvech. 
  • Dekolt v létě chraňte krémem s vysokým UV faktorem. Díky opalování pleť v oblasti dekoltu rychle stárne.
  • Nenoste podprsenky, které vás škrtí, nechoďte bez nich, zapomeňte na příliš těsné roláky.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakovinu prsu odhalí včas mikrokalcifikace

Ke včasné diagnostice rakoviny prsu mohou napomoci i tzv. mikrokalcifikace a jejich shluky, které se zobrazí na rentgenovém snímku z mamografu prsu.

Výběr článků

Načítám