Hlavní obsah

Jak by měl vypadat správný školní batoh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen oblečení či účesy ale také vizáž batohů pro školáky podléhá módním trendům. Zatímco rodiče se při nákupu zajímají především o bezpečnostní prvky a zdravotní nezávadnost, jejich potomci zkoumají barvy, design a "vychytávky" batohů. Ten správný se neobejde například bez klipu na PET láhev a kapsy na mobil, říká ředitel předního tuzemského výrobce školních batohů, šternberské společnosti Topgal Radomír Brynda.

Článek

Pozornost školáků se výrobci batohů snaží upoutat také vyměnitelnými prvky. "Děti se chtějí odlišovat. Líbí se jim například, když si mohou na batohu vyměňovat smajlíky a blikačky nebo si je vyzdobit plyšovými doplňky na suchý zip. Zaujme je ale i podoba jezdce na zipu. To, zda je na něm nějaké logo. Dříve byly batohy jednodušší a poněkud strohé," dodává Brynda.

Módním trendům u školních batohů podléhají také barvy. U dívek jsou nyní v kurzu především pastelové, chlapci preferují spíše tlumené a technicistní barvy. "U menších dětí jsou barvy limitované bezpečností. Na výrobcích pro ně vždy používáme jednu zářivou barvu - žlutou, zelenou či oranžovou. Pokud ji nepoužijeme, nahradíme ji reflexními materiály. V materiálech nastal v posledních letech posun o tisíc procent," doplnil ředitel společnosti Topgal.

Firma zdobí batohy s výjimkou motivů z pohádek výtvarníka Zdeňka Smetany a symbolů zámořské hokejové NHL tvorbou vlastních zaměstnanců. "Nákup motivů například z hollywoodských dětských filmů produkci prodražuje. Navíc mnohdy ztrácejí na atraktivitě už po dvou až třech měsících. Například Shreka si sice děti pustí ještě dnes, batoh s jeho motivem je už ale nyní neprodejný," míní Brynda.

K vizáži školních batohů přihlížejí i rodiče. V jejich případě je však hlavním předmětem zkoumání to, zda batoh splňuje bezpečnostní a pediatrické požadavky, uvedl Brynda.

Reklama

Související články

Školákům chybí dostatek pohybu

Pravidelně se věnuje nějaké pohybové aktivitě asi jen polovina českých školáků, desetina školou povinných dítek patří mezi registrované sportovce. Přitom...

Poslední prázdniny předškoláka

Zdá se vám to jako včera. Z porodnice jste si přivezla malinkatý plačící raneček. Teď je z něj klučina samá ruka samá noha a před sebou má jeden...

Výběr článků

Načítám