Hlavní obsah

Inspirace z přehlídkových mol

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte inspiraci, co zařadit na podzim a v zimě do svého šatníku, směle se inspirujte tím, co přinesly módní značky na přehlídkách. Velkou výhodou je, že nejde o trendy, které jsou pro běžné smrtelníky nedostupné. Naopak. Napodobit je může úplně každý.

Foto: Profimedia.cz

Boho styl v podání značky Burberry Prorsum

Článek

Boho, třásně, hippie

Nejzdobnější a v dnešní době velmi aktuální trend vyšel z módy sedmdesátých let. Protože je bohémský a hippie trend velmi dobře známý, není ho třeba tolik rozvádět. Inspirace boho stylem se nejvíce promítla na módním mole, které ovládla přehlídka luxusní značky Burberry Prorsum. Na módní show nazvané Patchwork, Pattern and prints téměř všechno oblečení včetně doplňků neslo výrazné znaky bohémské inspirace.

K vidění v kolekcích v kamenných obchodech u nás jsou hlavně všechny odstíny červené, hlavní roli ale hrají rudé a bordó odstíny. Boho styl napodobíte pomocí moderního ponča, kardiganu s třásněmi, anebo kombinací semišového rezavého kabátku s vínovým kloboukem. I na podzim jsou aktuální květinové vzory a zemité barvy.

Foto: Archiv firmy

Reserved

Pánský styl

V letošních podzimních a zimních kolekcích je mnohdy cítit inspirace viktoriánskou dobou. Především u designérského dua Amy Molyneauxové a Percy Parkerové byla jasně vidět lákavá tématika gotického romantismu, která prosakovala celou kolekcí.

Podobné, ryze pánské prvky se ale objevovaly i na přehlídkovém mole značky Dior. Modelky s nahým líčením a zdobnými opasky kolem krku předvedly strohou, špičatými mokasínami dozdobenou kolekci obsahující především obleky šité na míru.

Foto: Profimedia.cz

Pánský styl značky Dior

Jak na pánský styl v praxi? Využijte svých oblíbených černých společenských kalhot s šedým rolákem a vestou, nebo se zavinovacím sáčkem. Pokud volíte černé skinny džíny nebo kalhoty, skvěle se k outfitu budou hodit klasické mokasíny nebo oxfordky.

Chybu neuděláte dalším pánským prvkem - kloboukem, ale ani feminizací stylu pomocí vysokých podpatků či ženským psaníčkem.

Foto: Archiv firem

Zleva: F&F 2x, Zara

Khaki je nová černá

Jasným trendem, který panuje v tomto období už několik let, je khaki barva a s ní spojený vojenský styl. To ovšem neznamená nutně jen maskáčový vzor.

Designér Jason Wu navrhl nádhernou kolekci, kde prim hrála především khaki barva, kterou tak pasoval na novou černou. Oči přecházely ze záplavy precizně ušitých kabátů a vest, velmi ženských šatů i obleků. Navíc khaki kombinoval i s dalšími odstíny zelené, což celkově vytvořilo velmi živý a nový trend.

Foto: Profimedia.cz

Khaki barva ovlávla přehlídku značky Jason Wu

Jak ji začlenit do šatníku? Velmi jednoduše. Kombinujte hedvábnou košili s khaki kalhotami, k oblíbeným kalhotám oblékněte khaki parku. Armádní odstíny vládnou podzimu a nahrazují tak okoukanou, neutrální černou.

Foto: Archiv firmy

Mango

Ploché obutí

Nic není nepříjemnější, než představa nepohodlných bot a z nich otlačených a odřených chodidel. Pohodlný už není synonymem pro ošklivý, naopak. I designéři vsadili na komfort žen a do svých kolekcí začali čím dál častěji obsazovat plochou podrážku.

Dokonce i známá odpůrkyně bot bez podpatku, návrhářka Victoria Beckhamová, do své kolekce zařadila obyčejné baleríny. A na mole její modelky předvedly, že i bez vysokých podpatků může být žena velmi elegantní v jakémkoliv oblečení či módní kombinaci. Koneckonců, co znamená elegance s bolavými zády a nohama. Lepší je svěží a mladistvý vzhled doplněný balerínami, elegantními teniskami nebo mokasínami.

Foto: Profimedia.cz

Na vratký krok nevsadila ani milovnice vysokých jehel, Victoria Beckhamová. Ačkoliv je ona sama téměř nesundá z nohy, svým modelkám obula boty bez podpatku.

Ploché boty si rozumí s pánským stylem, který je aktuální především na podzim. Využijte pohodlných oxfordek nebo obyčejných tenisek a obujte je k rovným kalhotám společně s barevným kabátem.

Foto: Archiv firmy

M&S

Kožešiny

Objem, kožešiny a mazlivé textilie jsou jasným must have letošní chladné sezóny. Módní značka Fendi je svými kožešinovými kolekcemi proslulá, nutno dodat, že si za to nejednou vysloužila bouřlivé protesty ochránců zvířat a nejen těch.

Svůj nesouhlas se zvířecími kožešinami vyjádřila i ikona Bridgitte Bardotová prostřednictvím své nadace. Designér značky Fendi, Karl Lagerfeld, ale vyjádřil přesvědčení, že odpůrci mohou být vlastně spokojeni, protože cena za kožešiny a zvířecí srst roste, a proto si ji může dovolit méně lidí a pro výrobce je méně atraktivní.

Foto: Profimedia.cz

Značka Fendi je svými kožešinami proslulá

Pokud ani vy nefandíte pravým kožešinám, a přesto se rádi zahalíte do heboučkého kožichu nebo chlupaté vesty, své favority můžete najít i v obchodních řetězcích, kde za takový kousek utratíte pouze několik stovek. Zkuste vesty, ale i hebké plyšové kardigany.

Foto: Archiv firem

Zleva: New Yorker, Reserved, New Yorker

TIP PRO VÁS

Chcete zhubnout a změnit se k nepoznání? Zašlete do 10. listopadu přihlášku do čtvrté řady pořadu Zpátky na vrchol. Podrobnosti najdete zde.

Foto: Stream.cz

Jakub Bína

Reklama

Související témata:

Související články

Kozačky bez podpatku jsou velmi populární

Kozačky bez podpatku nebo také nízké kotníkové boty jsou velmi populární a oblíbené díky pohodlí i univerzálnosti. Nejvíce jsou vidět především v teplejších...

Kalhotová sukně se nosí i na podzim

Kalhotová sukně je velmi módní a aktuální záležitostí. Nosila se v létě a bude se nosit i na podzim a v zimě. Bohužel už ale není možné v ní odhalit nohy....

Oversized móda zahřeje i potěší

Oversized móda neboli zdánlivě nadměrně velké oblečení záměrného střihu vládne módnímu poli již několik let. Kousky, které na první pohled jako by snad patřily...

Výběr článků

Načítám