Hlavní obsah

I těhotenská móda podléhá trendům

Novinky, das

Naštěstí již dávno odzvonilo době, kdy nastávající maminky byly odkázány nosit nevzhledné oblečení obřích velikostí bez možnosti výběru. Nyní si těhulky mohou dopřát modely slušivé, praktické, pohodlné, trendy a samozřejmě i sexy. V obchodech jsou již k sehnání pestré kolekce těhotenské a kojící módy od předních světových značek.

Článek

Široká škála těhotenského oblečení i spodního prádla reflektuje na současné módní trendy. Materiály a provedení modelů bývá ale přizpůsobené požadavkům rostoucího bříška tak, aby jim poskytovalo maximální pohodlí pro každodenní nošení a zároveň podtrhovalo jejich výjimečnou krásu v tomto jedinečném období.

Do města i do přírody

Těhotné ženy často upřednostňují spíše ležérní módu, která se vyznačuje zejména pohodlností a variabilitou. Rozhodně ale nesmí působit vytahaným dojmem, spíše naopak. Oblečení obepínající břicho je čím dál oblíbenější.

"Materiály kvalitních značek jsou dnes již přizpůsobené tomu, aby se těhotenské oblečení dalo nosit i po porodu dítěte, dokud maminka nezíská zpět svou váhu. Proto by ženy měly takové oblečení pečlivě vybírat a neponechávat nic náhodě," vysvětluje Lucie Pavlásková ze společnosti AnnaViktorie.

:. Aktuální kolekce nizozemské firmy Noppies nabízí široké spektrum těhotenských džínových kalhot a sukní v nejrůznějších barvách a provedení, které se ideálně doplňují s topy, tunikami, a svetříky z přírodních i syntetických materiálů, zejména v současných podzimních barvách.

Do kanceláře i do společnosti

Těhotné ženy často pracují v prostředí, kde je zapotřebí chodit v elegantním oblečení. Zvlášt pro tyto ženy je určené takové oblečení, které splňuje jak formálnost, tak pohodlnost.

:. Kolekce Queen Mum a Belly Button  je mladistvá, má švih a perfektně sedí téměř každé postavě. Z barev obou kolekcí převládá zejména černobílá kombinace, podzimní barvy a denim. Z materiálů byla nejčastěji zvolena bavlna, džínovina, úplet a viskóza.

Funkčnost oblečení pro kojící maminky

Čerstvé maminky chtějí hezké a šmrncovní oblečení i bezprostředně po porodu. Právě v tomto období se zvyšují požadavky maminek na praktické oblečení, které budou moci nosit i během kojení a které nebude odhalovat víc než bude nutné.

:.Všechna fota - Archív Novinek.

Podle Pavláskové o tom, že fukčnost a design se nevylučují, přesvědčuje své zákaznice švédská značka těhotenského a kojícího oblečení Boob Design.

Patentovaný střih šatů a topů - prostřižení a dvojitá látka odhrnovacího horního dílu pod prsy - umožňuje snadné kojení bez nutnosti obnažovat se na veřejnosti. Maminky si tak nejen zpříjemní tuto pro některé velmi intimní a na veřejnosti nepříjemnou činnost, ale prospějou i svému zdraví. Díky perfektně padnoucímu střihu a nadčasovému designu je oblečení nositelné i po skončení kojení, a tak se maminka nemusí zbavovat kousku, který si oblíbí.

Reklama

Související témata:

Související články

Práce a těhotenství

Těhotenství je zlomovým okamžikem v životě každé ženy. Tento stav s sebou přináší mimo jiného i velmi výrazný zásah do pracovních aktivit žen. Jaké rozkoly...

Matky s jojo efektem ohrožují své děti

Matky, které výrazně přibývají na váze a hubnou mezi každým dalším těhotenstvím, údajně vážně ohrožují své potomky na zdraví. Značný skok tělesné váhy, neboli...

Otěhotněly díky cvičení

Třicetiletá žena chodila na rehabilitaci kvůli bolestem zad. Naučili ji tu sestavu speciálních cviků. Intenzívně je cvičila čtyři měsíce. Pak zjistila,...

Výběr článků

Načítám