Hlavní obsah

Drdoly jsou jasným hitem mezi účesy

Novinky, Eva Dvořáková

Co bylo nejvíce vidět na módních přehlídkách představujících nadcházející trendy? Byly to účesy poměrně jednoduché a tak tradiční, jak to jen jde. Ženy se k nim uchylují, když prahnou po pohodlí, ale i eleganci. Nejedná se o nic jiného než o ležérní drdoly.

Foto: Profimedia.cz

Modelky pro značku Jason Wu a Victoria Beckham

Článek

„Uhlazené drdoly a culíky, to je hit, který protíná už několikátou sezónu. V každém ročním obdobní je ale tento trend ještě o něco vyladěnější. Například teď na jaře a s blížícím se létem nic nezkazíte takzvaným wet lookem – tedy mokrým vzhledem, kdy je zbytek vlasů utažený do culíku nebo culík omotaný do malého drdolu,“ říká kadeřník Honza Kořínek z Honza Kořínek Hair studio.

Foto: Profimedia.cz

Drdoly na všechny způsoby se objevily i na fashion weecích v Miláně a New Yorku.

„Sebelepší styling vám nepomůže, pokud vlasy správně neumyjete. Věděli jste, že množství šampónu by mělo odpovídat jedné čajové lžičce? Větší množství vlasy stejně nepojmou a šampon po nich jen steče,” říká Jan Těšík, vlasový stylista Nivea.

Nejdůležitější je z vlasů zbytky šampónu dokonale vymýt. Jinak bude kštice zplihlá hned po umytí. „Kondicionér nanášejte pouze do délek,“ radí Těšík.

Foto: Archiv firem

1. OSiS+. 2. Oriflame. 3. Oriflame. 4. Avon. 5. Toni&Guy.

 Výrazný drdol s ozdobou podle Jana Těšíka

Foto: Nivea

Drdol s ozdobou

„Klíčem tohoto účesu je struktura," radí Těšík. „Cílem je objem a pohyb. Dále je důležité nestahovat vlasy u vlasové linie. Nesnažte se o dokonalost, účes by rozhodně neměl působit strnule a vyumělkovaně.”

Aplikujte trochu laku na vlasy do dlaní a krouživými pohyby jej vmačkejte do svrchní části vlasů. Vytvoříte tak lehce nedbalý nádech, ale v konečném důsledku bohatý a ležérní.

Krok 1: Rozdělte vlasy na dvě části. Vrchní část sepněte sponkou, s ní se pracuje později. Spodní část sepněte gumičkou do pevného culíku.

Krok 2: Vrchní část vlasů natupírujte, abyste vytvořila objem, a zafixujte lakem na vlasy.

Krok 3: Horní část zakruťte a pomocí vlásenek vytvořte okolo spodního ohonu neupravený uzel.

Krok 4: Přední část účesu ozdobte sponou, hřebínkem nebo jiným doplňkem a hotový účes zafixujte lakem na vlasy.

Zauzlená svatozář podle kadeřnice Sally Brooksové

Foto: Nivea

Zauzlená svatozář

Pokud toužíte po romantickém letním looku, vyzkoušejte zaplétaný drdol. Hodí se na běžné nošení i na večerní akci.

Krok 1: Pro jednoduché splétání do uzlů potřebujete dva prameny, které jednoduše svážete do uzlů a pevně stáhnete, aby vytvořily smyčku.

Krok 2: Pokračujte stejným způsobem okolo obvodu hlavy a postupně přibírejte další prameny zespodu. Začněte nahoře u obličeje.

Krok 3: Zauzlený cop bude s přibíranými prameny postupně silnější.

Krok 4: Po spletení druhé části vlasů stejným způsobem účes zpevněte pomocí sponek a vlásenek.

Krok 5: Okraje účesu nechte volné, docílíte tak letního vzhledu. Hotový účes nakonec zafixujte lakem.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo účes modelky na přehlídce značky Burberry. v pravo pak poněkud ležérnější drdol z londýnské přehlídky Erdem.

Trendy drdoly i culíky

Velký hit, který udává zahraničí, je například Double Bun. O co jde? „To jsou vlastně dva culíky na vrchu hlavy a omotané do dvou malých drdolů. Většinou s pěšinkou uprostřed. A opět nic nezkazíte s kombinací mokrého efektu,“ vysvětluje Kořínek a dodává, že trendy jsou i obyčejné culíky.

„V trendu jsou téměř všechny formy culíků – jen bych se vyvaroval těch vysoko posazených – takových těch palmiček. Ale jakmile uděláte culík na temeni nebo na krku – super. Jednoduchý, hladký, můžete ho ale i doplnit zapletením copu.“

Foto: Archiv firem

1. OSiS+. 2. Nivea. 3. Avon. 4. Avon. 5. Nivea.

Letošní jaro a léto budou přát i doplňkům do vlasů. Právě u culíků a copů to budou různé formy gumiček – ideální je použít buď transparentní, anebo naopak hodně výrazné.

„Volil bych například kožené spony nebo lesklé doplňky,“ dodává Kořínek.

Foto: Profimedia.cz

Nízko posazené drdoly měly učesané i modelky předvádějící značku Marchesa na fashion weeku v New Yorku.

„Odvážnější ženy mohou gel použít i na drobné vlásky, které podrůstají v kontuře vlasů a mohou si je nastylovat do čela – do různých vlnek. To už je ale opravdu pro odvážné. Přesto jsme ve světě a na přehlídkových molech tento trend mohli vidět velmi často,” uzavírá Honza Kořínek.

Foto: Profimedia.cz

Trápí vás kolem obličeje tzv. dětské vlásky? Udělejte z nich přednost. Nehcte je volně splývat po obličeji, stejně jako to bylo k vidění na přehlídce značky Valentino v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám