Hlavní obsah

Dovolená s jazyky láká čím dál více lidí

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím dál častěji studenti cizích jazyků k vylepšení svých znalostí využívají pobyty v cizí zemi s intenzivními kurzy daného jazyka. Jazyk lze procvičit nejen na samotných kurzech, ale též díky komunikaci s "domorodci". Navíc skupiny v jazykové škole bývají mezinárodní, tudíž má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa.

Článek

Dovolená s výukou jazyků by dle odborníků neměla být kratší než dva týdny a student by měl dosáhnout minimálně úrovně elementary. Než se tedy pro takovou dovolenou rozhodnete, měly byste zvládnout alespoň základy daného jazyka. 

Pozor na cenu kurzu

Cena jazykových kurzů většinou obsahuje samotné zajištění kurzů a ubytování. Nelze ovšem porovnávat jen samotnou cenu, důležité je zjistit počet hodin ve výukovém programu. Hodinová dotace může být 20 hodin, ale také 30 hodin, lze i intenzivní výuka s ještě vyšším počtem hodin. Samotná cena kurzu nevypovídá nic o hodinové dotaci a může být poměrně zrádná a zkreslující. Nevíte předem, kolik hodin vlastně za své peníze dostanete.

U zahraničních jazykových kurzů se také zeptejte, zda je v ceně registrační poplatek či nikoli. Agentura organizující kurz bude v cizí zemi zřejmě spolupracovat s jazykovou školou z této země, a ta bude vybírat tento registrační poplatek. Například v Londýně může činit přibližně 40 liber.

Ubytování je nejčastěji zařízeno v hostitelských rodinách. Zjistěte si, jaké jsou konkrétní podmínky - je ubytování spojeno se snídaní, polopenzí nebo dokonce plnou penzí nebo je bez stravy? Kde je ubytování a jak je vzdáleno od jazykové školy. Vyhnete se tak nepříjemnému překvapení, že do jazykové školy dojíždíte přes celé město a ještě si musíte dlouhou cestu hradit.

Na místě výuky dochází k rozřazení studentů do skupin podle úrovní jejich znalostí. Počítejte také s tím, že konkrétní pomůcky a učebnice si budete pořizovat až na místě a vyhraďte si na ně prostředky.  V průměru to bývá přibližně 600 Kč.

Malta - obklopeni angličtinou

Při výběru konkrétního kurzu zaujme určitě Malta. Malta je kulturně i historicky spjatá s Anglií, jazyk původních obyvatel je angličtina, a proto je ideální pro zájemce o výuku angličtiny. K příjemné dovolené přispějí maltská příroda, architektura a samozřejmě pohostinní Malťané. "Chcete-li zabít dvě mouchy jednou ranou - užít si moře a sluníčka a ještě se k tomu naučit anglicky, pak je Malta pro Vás tou nejlepší volbou," říká marketingová ředitelka jazykové školy Skřivánek Eva Libenská. Cena dvoutýdenního jazykového kurzu bez letenky se pohybuje přibližně kolem 14 000 včetně ubytování, což je velmi zajímavá nabídka v porovnání s ostatními kurzy.

Irsko patří k nejžádanějším

Pokud netoužíte spojit dovolenou s mořem a teplým počasím, ale raději máte poznávací zájezdy, můžete zvolit oblast severněji a to například irský Dublin. Ve srovnání s Londýnem není toto město tak drahé a ani přízvuk zde není tak výrazný. Dvoutýdenní intenzivní jazykový kurz včetně ubytování vyjde přibližně na 21 000 bez dopravy na místo kurzu.

Jazykové kurzy v zahraničí jsou nejefektivnějším a nejspolehlivějším způsobem, jak se naučit cizí jazyk. Navštěvujete jazykovou školu s výukou a hlavně - s jazykem se setkáváte ve svém volném čase a v reálných životních situacích. Zahraniční kurzy a život v cizím prostředí vám také pomůžou získat jistotu při používání jazyka.

Reklama

Související témata:

Související články

Právo: Kde se učit cizí jazyky

Který cizí jazyk si vybrat a proč, kdy začít s učením u dětí, jaké panují mýty kolem jazyků, na kolik vás kursy vyjdou a na co si dát při výběru pozor? Na tyto...

Londýňané si často nerozumí sami mezi sebou

Starosta Londýna se rozhodl k podniknutí velmi zajímavého kroku. Návštěvníci Londýna mají čerstvě možnost naučit se rozumět rapperskému slangu, který používá...

Výběr článků

Načítám