Hlavní obsah

Desatero pro krásné a zdravé nehty

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomocí našich rukou pracujeme, jíme, seznamujeme se. Používáme je každý den, a proto je důležité se o ně pečlivě starat. A to především o nehty, protože spousta z nás neměla to štěstí a nehty má lámavé a slabé. Ale i s takovým handicapem na kráse se dá účinně a snadno bojovat.

Foto: Profimedia.cz

Krásné ruce, a to především nehty, jsou naší vizitkou.

Článek

Krásné nehty jsou nezbytné pro elegantní a upravený vzhled. Bez ohledu na to, jak jste oblečení, jak máte učesané vlasy a skvělé vystupování, dobrý dojem z člověka mohou zkazit nehty bez života, se záděrami, oprýskaným lakem, nebo dokonce ty okousané. Pokud se vám nehty třepí a lámou, je nejvyšší čas začít tomu věnovat pozornost.

1. I zde platí přísloví, že jste to, co jíte. Zdravá strava se podepisuje nejen na krásné pleti a zdravých vlasech, ale i na nehtech. Pro krásné nehty by měla být strava bohatá na ovoce a zeleninu. A nezapomínejte ani na pitný režim. Měli byste vypít alespoň dva litry čisté vody.

2. Pokud nic nezabírá, zařaďte do svého jídelníčku vitamíny. A to hlavně vitamín B, železo, vápník a také vitamín E, který je pro zdravou pokožku a pěstěné nehty velmi důležitý. S jeho výběrem si nechte poradit v lékárně.

3. Nekousejte si je, a to ani v případě, kdy se vám zatrhne kůžička. Okusování nehty velmi oslabuje, a právě proto se pak třepí a lámou. Nejenže to nevypadá úplně vábně, ale okousané nehty jsou snad tou nejhorší vizitkou. Proto raději mějte při ruce vždy balíček žvýkaček a pilník.

4. Ani domácí práce na kráse vašim nehtům moc nepřidají. Nezapomínejte proto při mytí nádobí, zahradničení a domácích pracích používat gumové, v tomto případě spíš ochranné, rukavice. Čisticí prostředky ruce a nehty vysušují, kůže je pak hrubá a nehty slabé.

5. Lázeň pro nehty: Rozpusťte půlku polévkové lžíce mořské soli v jednom litru vody a denně do této koupele namáčejte nehty zhruba po dvacet minut. Pokud budete tuto proceduru opakovat každý den, vaše nehty by se měly viditelně zpevnit.

Foto: Archiv firem

1. Age Treatment Base Maybelline, Péče o zvrásněné nehty bez života s protistárnoucím efektem. Vaše nehty budou silnější, zdravější a budou vypadat mladě. Péče obsahuje nutri-keratin obohacený o keramické

6. Pozor na infekce. Vlhkost je ideální prostředí pro plísně, a proto si vždy po koupání pečlivě usušte ruce i nohy. Především nehty na nohou jsou na toto nepříjemné onemocnění velmi citlivé. Při volbě ponožek vybírejte hlavně bavlněné.

7. Na manikúru vždy používejte ostré nůžky nebo kleštičky. Nehet pilujte ze strany do středu, aby se netřepil. Kleštičkami odstraňte odumřelou kůžičku kolem nehtů a nehty vyčistěte. Ošetřete pečujícím olejem a namažte krémem.

8. Nikdy nezapomínejte ani na péči před spaním. Ať už použijete hydratační olejíček, vazelínu nebo speciální krém, naneste vždy spíše silnější vrstvu. Pro maximální účinek si na noc nasaďte obyčejné bavlněné rukavice. Ráno budou ruce i nehty krásně hebké a maximálně vyživené.

9. Jsou to i laky, které vaše nehty mohou ochránit před poškozením. Ochranné laky fungují jako účinný štít. Proto zvolte podkladový průhledný lak se složkou, která nejvíce odpovídá vašemu problému. Dnes v obchodech seženete jak kvalitní a zpevňující bezbarvé podklady, tak i jejich barevné verze. Nikdy ale nezapomínejte na průhledný zpevňující lak před nanesením barevné vrstvy. Bez bezbarvého podkladu vám nehty mohou zežloutnout.

10. Pečlivě vybírejte i odlakovač. Vyhněte se těm, které obsahují aceton. Ten nehty velmi vysušuje a vůbec jim neprospívá.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Jak si vybrat ideální zimní kabát

Rozhodnout se pro kabát či bundu na nadcházející zimu, se může zdát velmi jednoduché. Mnoho lidí ho často zanedbává a koupí to, co se jim líbí a o funkčnosti...

Jak vybrat rtěnku podle barvy vlasů

Podzimní líčení svádí k barevným rtům. Trik je v tom, že když se žena namaluje barevnou rtěnkou, nemusí pak zvýrazňovat oči linkami nebo stíny. Jednoduchost...

Výběr článků

Načítám