Hlavní obsah

Depilace různých částí těla už není jen doménou žen, prosazuje se i u mužů

Novinky, Andrea Zunová

Potkat na ulici ženu, které zpod sukně koukají chlupaté nohy, a nemá hladké podpaží, se dnes považuje za neuvěřitelné faux pas. Depilaci či holení proto i ženy zařadily do běžné péče o svůj vzhled. Ale nedejte se mýlit. Už i mnozí muži sahají po žiletce, a to nejen proto, aby si oholili tvář. Trend „hladkých“ mužů se od plavců a cyklistů přesouvá i do ulic.

Mužská depilaceVideo: Novinky

 
Článek

Protože ale ani muže už nebaví sahat stále po žiletce a dlouhý čas trávit holením všech možných částí těla, stále více se odhodlávají k návštěvám depilačních salónů.

Nejvíce si pánové nechávají depilovat záda, břicho a hrudník. Poslední dobou se stále více do popředí dostává také depilace podpaží.

Manažerka Sweet Epil Simona Rejničová pro Novinky uvedla, že v současné době do jejich depilačního studia chodí 70 % žen a 30 % mužů. Zájem mužů se prý ale stále zvyšuje. A určitě se podle ní nedá říci, že by odstraňování chloupků bylo pouze doménou metrosexuálů. Častými klienty jsou nejen sportovci, ale i pánové, kterým se prostě líbí hladká pokožka.

Muži nemusí mít strach

Manažerka informovala, že jejich metoda sweet epil je nejšetrnější na českém trhu. Jedná se o přírodní pastu z vody, cukru a aloe vera. Aplikace a následné odstranění chloupků je méně bolestivé než jiné metody a je hygienické. Zaručuje také, že chloupky následně nezarůstají.

Někteří lidé i tak mají obavy, že např. odstraněním chloupků v podpaží se tato partie bude více potit. Ty jsou však v tomto případě liché. Simona Rejničová k tomu řekla, že jejich pasta nepodráždí žlázy, a když se vytáhne chlup i s kořínkem, podpaží se naopak potí méně a pot také méně zapáchá.

Zkrátka a dobře, muži, kteří se pro depilaci rozhodnou, anebo nad ní právě přemýšlejí, se nemají čeho bát. Sice se napoprvé jedná o mírně bolestivý zákrok, jeho účinek však vydrží nesrovnatelně déle, než holení žiletkou.

Když jsem se ptala kolegů a kolegyň v redakci na jejich názor na pánskou depilaci, všichni se shodli na oholeném podpaží. Hladký hrudník upřednostňovali muži, ale jen kvůli horku. Ženám se naopak porostlá hruď líbí. A oholené nohy u mužů považovali ženy i muži za nesmysl.

Nakonec stejně nejvíc záleží na tom, jak se člověk cítí nejlépe. A jak svému protějšku nejvíce „voní“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám