Hlavní obsah

Den, který oslavuje ženy a jejich postavení ve společnosti

Novinky, das

Mezinárodní den žen oslavuje již více jak sto let rovnoprávnost žen ve společnosti a zároveň poukazuje na oblasti, v nichž znevýhodněné postavení přetrvává. Bohužel stále velké procento Čechů má tento svátek spjat s dobou minulou a tak mu nepřisuzuje takovou důležitost, jakou ve skutečnosti má. Což je samozřejmě škoda.

Foto: Profimedia.cz

Oslavou MDŽ vyjádříte svou lásku a úctu k ženám.

Článek

Pomalu se zapomíná, že volební právo žen nebylo samozřejmostí. Ačkoli boj za zrovnoprávnění žen (nejen ve volbách) začal v 19. století v Británii a Spojených státech, ani jedna z těchto zemí nebyla mezi prvními, jež volební právo na národní úrovni uznaly. Prvním územím na světě, kde získaly ženy volební právo, se stala v roce 1838 britská korunní kolonie Pitcairnovy ostrovy, a na celonárodní úrovni tak učinil jako první v roce 1893 Nový Zéland, následován v roce 1902 Austrálií.

Evropským průkopníkem a třetím na světě v uznání volebního práva žen se stalo v roce 1906 Finsko. Do konce první světové války jeho příkladu následovala ani ne dvacítka zemí včetně Británie (1918), kde ale mohly zprvu volit jen ženy starší 30 let (na 21 let byla věková hranice snížena v roce 1928).

V Československu získaly ženy volební právo v roce 1919 současně s muži. Do ústavy USA bylo volební právo žen zakotveno v roce 1920, předtím ho měly ženy v některých státech Unie.

V islámském světě prolomil hráz předsudků turecký prezident Mustafa Kemal Atatürk, který s řadou dalších reforem přiznal ženám právo volit (1930) a být volen (1934). Předstihl tak i mnohé evropské země, včetně Francie (1944), nejstarší republiky světa San Marina (1960) či Lichtenštejnska (1984).

Poslední politická bašta mužů v Evropě padla až v roce 1990, kdy soud v Lausanne nařídil švýcarskému kantonu Appenzell-Innerrhoden uznat volební právo žen, jež jim do té doby bylo upíráno, ačkoliv Švýcarsko toto právo uznalo již v roce 1971.

Na trhu práce je postavení žen a mužů stále nevyrovnané

Ani po sto letech ženy nedosáhly zcela vyrovnané postavení v zaměstnání. Jedná se především o platy a kariérní růst. Což potvrzuje i průzkum The Global Gender Gap Report, ve kterém je srovnáváno 145 zemí světa včetně ČR v tom, jak jednotlivé země dokážou využít ženský potenciál v oblasti ekonomické, politické, vzdělání a zdravotní.

Česko je v tomto žebříčku dlouhodobě velmi špatně hodnoceno, v celkovém porovnání zaujímá 81. místo. Nejlepší situace je v oblasti vzdělávání a zdravotní, kde je postavení naprosto rovné. Horší je to ale v položkách rovnosti platů, kde jsme na 109. místě na světě a potom obecně v průměrném ročním výdělku. V celkovém příjmu vydělají ženy průměrně 59 % toho, co muži a zde jsme na 82. místě na světě.

„Nerovné postavení žen na trhu práce je velký problém, který je v našich zemích způsoben kulturně a historicky. Největší brzdou rovnocenné kariéry žen a mužů je přístup k výchově a péči o dítě. O děti pečují výhradně ženy, které zůstávají v ČR velmi dlouho na mateřské dovolené. Během této rodičovské dovolené není příliš zvykem zůstávat v kontaktu se zaměstnavatelem a toto funguje oboustranně. Firmy nedokážou dát čerstvým rodičům možnost vykonávat částečně práci, ale zároveň ani mezi matkami není zájem o zachování kontaktu s firmou běžný, to spíše na kvalifikovaných a manažerských postech,” vysvětluje Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka ManpowerGroup a dodává:

„Není ale dobré toto hodnotit za každou cenu negativně a začít hned bojovat o zkrácení rodičovské dovolené s cílem zvýšit zapojení žen do trhu práce. Je to otázkou kultury a hodnot. Dát dítě po několika měsících do jeslí a začít pracovat na plný úvazek je sice dobré pro trh práce a kariéru, ale je to dobré pro dítě? Každý ať si vybere přístup, který preferuje, ale ti, co se chtějí vrátit do práce co nejdříve, ať už částečně nebo na plný úvazek, tyto možnosti nemají.”

Úředně nařizovat kvóty na zaměstnávání a odměňování žen jednoduše nelze. Je to otázka přístupu a kultury celé společnosti.

„V západní Evropě jsou statistiky rovného postavení žen příznivější. Ženy jsou cílevědomější a kladou větší důraz na kariéru. Zároveň pracují v kultuře, která více podporuje flexibilní práci a flexibilitu v plánování pracovní doby. Mají tedy možnost rozvíjet svou kariéru i během rodičovské pracovní pauzy, pokud o to mají zájem,“ dovysvětluje odbornice přes lidské zdroje Markéta Kouklíková.

Čím potěšit ženu v tento den

V dřívějších dobách byl symbolem Mezinárodního dne žen rudý karafiát a bonboniéra. Karafiáty se víceméně z recese kupují i dnes, ale ženu jistě potěší jakákoli květina. S tím prodejci počítají a pulty budou květinami přetékat.

Potěšit tak můžete každou ženu ve svém okolí a je jedno, zda se jedná o partnerku, maminku, babičku, kamarádku, kolegyni či neznámou ženu na ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám